Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Ichimoku Cloud και Ελληνικό Χρηματιστήριο εις βάθος (TRADERS')

Το διάγραμμα 1 δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα του  eSignal Ichimoku για τον Greece Athens Stock Composite $SAGD-ATH.    Στην τελευταία ενημέρωση, η τιμή, όπως και στην τιμή της μικρής αντίστασης, είναι στις 940,11. Εάν η τιμή διατηρούσε αυτή τη μικρή αντίσταση, θα είχαμε μεγάλη πιθανότητα επανελέγχου της στήριξης στις 834,55 και διάσπασής της. Η τιμή έπιασε τη στήριξη και τη διέσπασε. Τώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φτάσει στις 685,26.


Διάγραμμμα 1α: εβδομαδιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου, 3 Ιαν 2016
Διάγραμμμα 1β: τρέχον εβδομαδιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου

Το διάγραμμα 2 δείχνει το ημερήσιο διάγραμμα του  eSignal Ichimoku για το Ελληνικό χρηματιστήριο. Οι εβδομαδιαίες στήριξη/αντιστάσεις εμφανίζονται στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο. Η πτωτική δυναμική είναι πολύ ισχυρή. Η τιμή μπορεί να σημειώσει μια μικρή υποχώρηση αλλά η κόκκινη γραμμή αντίστασης έχει μετακινηθεί προς τα κάτω, στη μεγάλη στήριξη που διέσπασε.ληνικού χρηματιστηρίου, ε
Θα εξετάσουμε τα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια για να δούμε αν έχουμε κάποια ένδειξη για το αν θα υπάρξει μια μικρή υποχώρηση ή θα διαπεράσουμε τη στήριξη των 685,26.

  
Διάγραμμμα 2α: ημερήσιο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου, 3 Ιαν 2016

Διάγραμμμα 2β: τρέχον ημερήσιο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου

Το διάγραμμα 3 δείχνει το χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών για το Ελληνικό χρηματιστήριο. Το χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών υποστηρίζει το ημερήσιο/εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο. Υπάρχει μια μικρή αντίσταση στο πλαίσιο των 240 λεπτών, στις 802,29. Αυτή η τιμή της αντίστασης θα καθορίσει αν το ημερήσιο χρονικό πλαίσιο θα σημειώσει μια μικρή υποχώρηση.


Συνοψίζοντας, το Ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να φτάσει στη μεγάλη στήριξη των 685,26. Για όσο θα αντέχει η μεγάλη αντίσταση των 802,29 στο πλαίσιο των 240 λεπτών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επίτευξης αυτής της στήριξης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Στην τελευταία ενημέρωση, δώσαμε επίσης έναν χάρτη θερμότητας για τις κύριες ελληνικές μετοχές. Ο πίνακας 1 παρουσιάζει τον χάρτη θερμότητας. Σε αυτόν τον πίνακα δείχνουμε τον τρέχοντα χάρτη και τον χάρτη πριν από δυο εβδομάδες. Βλέπετε ότι τα περισσότερα πράσινα πλαίσια που υποδείκνυαν άνοδο είναι πλέον καθοδικά. Μερικά πράσινα πλαίσια παραμένουν. Αυτές είναι οι μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου που προσπαθούν να εναντιωθούν στη γενικώς καθοδική τάση.

Πίνακας 1α: Χάρτης θερμότητας Ichimokutrade για Ελληνικές μετοχές, 3 Ιαν 2016
Πίνακας 1β: Τρέχων χάρτης θερμότητας Ichimokutrade για Ελληνικές μετοχές

Για περισσότερο από έναν μήνα, η μετοχή MOH-ATH υπήρξε η ισχυρότερη. Προσέξτε ότι αυτή την εβδομάδα τα μικρότερα χρονικά πλαίσια είναι πλέον κόκκινα αλλά το μηνιαίο είναι ακόμα πράσινο. Ας δούμε τι γίνεται με αυτή που ήταν η ισχυρότερη μετοχή με ανοδική τάση, η οποία δεν παρουσιάζει άνοδο παράλληλα με τις αγορές. 
Το διάγραμμα 4 δείχνει το μηνιαίο διάγραμμα για την MOH-ATH. Στην τελευταία ενημέρωση εξηγήσαμε πώς μπορεί αυτό το εργαλείο να παρουσιάσει υποχώρηση στις 9,07 λόγω της συνολικής αγοράς. Αυτή ήταν μια στήριξη πολλαπλών χρονικών πλαισίων. Η επόμενη μεγάλη στήριξη για το μηνιαίο ήταν οι 8,54, άλλα αν υποχωρούσε σε αυτό το επίπεδο, τα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια θα αρχίσουν να γίνονται ουδέτερα έως καθοδικά. Η τιμή δεν κράτησε το επίπεδο των 9,07 και πήγε στην επόμενη στήριξη και τη διατήρησε. Ας δούμε ποια ήταν η ζημιά από τη μεγάλη υποχώρηση εξετάζοντας το χαμηλότερο χρονικό πλαίσιο.


Διάγραμμμα 4α: μηνιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku της ελληνικής μετοχής MOH-ATH, 3 Ιαν 2016

 Διάγραμμμα 4β: τρέχον μηνιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku της ελληνικής μετοχής MOH-ATH

 Το διάγραμμα 5 δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα της MOH-ATH. Ως στοπ, χρησιμοποιούμε τη πράσινη γραμμή στήριξης μείον ένα buffer. Τώρα υπάρχουν υψηλές πιθανότητες για σταθεροποίηση της τιμής.Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου