Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

FTSE25 – Στο ίδιο έργο θεατές ?....( Βασ. Μαρκάκης )


Ένα από τα πολλά – και για όλα τα γούστα- σενάρια που έχουμε αναπτύξει από καιρό στο private,  είναι η επανάληψη του pattern που απεικονίζεται στο παραπάνω γράφημα. Το επανέφερα στο προσκήνιο καθώς έως τώρα ο δείκτης έχει ακολουθήσει την ίδια πορεία με μαθηματική ακρίβεια , με μοναδική εξαίρεση το γεγονός ότι η τελευταία ανοδική αντίδραση τερμάτισε στις 172 μον. και όχι στις 174.
Οι πιθανότητες να εξακολουθήσει να κινείται πανομοιότυπα είναι μηδενικές, όμως νομίζω ότι αξίζει να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο. Αν μη τι άλλο διδάσκει ότι ακόμα και αν ο δείκτης υπερβεί την διπλή κορυφή των 184 μον. – γεγονός που θα σκορπίσει πανικό στους short και ρίγη αγαλλίασης στους long – ο κίνδυνος καταγραφής νέων χαμηλών δεν θα έχει εκλείψει…


Η πλησιέστερη ασθενής αντίσταση εντοπίζεται στον τοπικό βυθό των 161,85 μον. Ζήτημα απλά χρόνου η νέα δοκιμασία του ως αντίσταση αυτήν την φορά.
Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση δεν είναι άλλη από την διαγώνιο D2 Κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστεί και αυτή μόλις βελτιωθεί το διεθνές κλίμα, στα πλαίσια του retest. Η υπέρβασή της αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας, αν και για να ισχυριστούμε με περισσότερη ασφάλεια κάτι τέτοιο θα επιθυμούσαμε και την υπέρβαση της ζώνης που οριοθετείται από την κατερχόμενη γραμμή τάσης , τον εκθ.ΜΚΟ30ημ και την αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT
Είσαστε αναμφίβολα οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού …Όπως γράφει ο καλός μου φίλος «Σκοράρετε σε κενά τέρματα ….» Διατηρήστε την θέσης σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα της διαγωνίου D2, δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Σε ενδεχόμενη όμως υπέρβασή της , ειδικά αν λάβει χώρα με την δεύτερη προσπάθεια , ίσως ήταν σκόπιμο να κατοχυρώσετε τα κέρδη σας.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG…
Η δραματική τεχν. εικόνα επιβάλει κάθε ανοδική αντίδραση να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για απεγκλωβισμούς. Η μόνη σας ελπίδα για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι …..
…. η εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος ανακατάληψη της D2 και στην συνέχεια , στην πρώτη πτωτική διόρθωση, να επιβεβαιωθεί σαν στήριξη.
Καλή τύχη σε όλους σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου