Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

FTSE25 - Εβδομαδιαία ανασκόπηση ( Β. Μαρκάκης / Α. Γιαμπάνης )

Στην ανάλυση του περασμένου σαββατοκύριακου αναφέραμε ότι : «Η παραβίαση της F.W.1 διέψευσε κατηγορηματικά τις προσδοκίες μας για σχηματισμό καθοδικής σφήνας , όμως θεωρούμε ότι η F.W.1 θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαγραμματικές εξελίξεις.» και συμπληρώναμε : «Ζήτημα  χρόνου η νέα δοκιμασία της , ως ισχυρή αντίσταση αυτήν την φορά και ενδέχεται να γίνει η αφετηρία για το επόμενο ( και μάλλον τελευταίο) πτωτικό κύμα.» 

Προσθέταμε δε ότι : "Από την αρχή της πτώσης ο δείκτης έχει στο ενεργητικό του δύο αποτυχημένους σχηματισμούς ανάστροφων Ω.Κ.Ω. Θεωρούμε ότι είναι πιθανό κατά τις επόμενες εβδομάδες να λάβει χώρα ένας ακόμα, που όμως αυτήν την φορά θα στεφθεί με επιτυχία. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν ενδέχεται να σχηματίστηκε ήδη ο αρ. ώμος  και να απομένει πλέον η δημιουργία της κεφαλής."
Στην διαδρομή όμως προς την F.W.1 ,  ο δείκτης έχει ν’ αντιμετωπίσει την αντίσταση του πτωτικού gap των 158 μον., που για την υπέρβασή του δεν αρκεί μόνο η βελτίωση του κλίματος που παρατηρείται στις διεθνείς αγορές, αλλά απαιτείται και θετική ειδησεογραφία στα μείζονα εγχώρια ζητήματα όπως το ασφαλιστικό-φορολογικό και το προσφυγικό. Αν διαφανούν έστω και οι παραμικρές αχτίδες φωτός, τότε ο δείκτης θα κινηθεί προς την διακεκαυμένη ζώνη των 162-166 μον. Αν αντίθετα , υπάρξουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ή ακόμα χειρότερα, δραματικές ανατροπές , τότε αργά ή γρήγορα ο δείκτης θα καταβαραθρωθεί προς τις 125 μον.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ …
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT…
Είσαστε  οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 158 μον. η θέση σας δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη υπέρβαση της αντίστασης των 165-6 μον. και ειδικά εκείνης των 172 μον.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG
Η ανακατάληψη  των 151μον., αναζωπύρωσε το σενάριο των 158 μον. Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα του εκθ.ΜΚΟ των 3 ενδοσυνεδριακών χαμηλών ( πράσινη καμπύλη γραμμή.

Σύμφωνα με την κυματική ανάλυση του Αντώνη Γιαμπάνη, οι πιθανοί στόχοι του τρέχοντος ανοδικού απεικονίζονται στο γράφημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου