Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

FTSE25 - Επιχείρηση : "Για τα μάτια του κόσμου...." ( Βασ. Μαρκάκης )

Αν και οι ελπίδες μας για «κλείσιμο» του πτωτικού gap των 158 μον. θα σβήσουν οριστικά μόνο με την παραβίαση του τοπικού βυθού των 141 μον. εν τούτοις η σημερινή εικόνα της εγχώριας ( και όχι μόνο) αγοράς , τις ψαλίδισε σημαντικά.

Η επιχείρηση «Για τα μάτια του κόσμου…» στις δημοπρασίες να διασωθεί η στήριξη των 151 μον., μάλλον δεν έπεισε κανέναν , καθώς τίτλοι σηματωροί , που συμπεριλαμβάνονται στα περισσότερα χαρτοφυλάκια ( π.χ. ΕΤΕ, ΕΧΑΕ ,ΕΛΠΕ κ.λ.π.)  , υπέστησαν συντριπτικές απώλειες και το χειρότερο είναι ότι τεχνικά «υπόσχονται» ακόμα χειρότερες μέρες…
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ …
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT…
Είσαστε  οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα της αντίστασης του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 155 μον. όπως επίσης και των ισχυρών αντιστάσεων 158 και 161,85 μον. η θέση σας δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη υπέρβαση της αντίστασης των 165-6 μον. και ειδικά εκείνης των 172 μον.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG
Για όσο διάστημα ο δείκτης δεν μας δίνει κλεισίματα χαμηλότερα του εκθ.ΜΚΟ3 ενδοσυνεδριακών χαμηλών ( πράσινη γραμμή), θα υπάρχουν κάποιες αμυδρές ελπίδες να σωθεί η παρτίδα.

Η ανακατάληψη των 151,6 μον. , με ένα τουλάχιστον ωριαίο κλείσιμο αποτελεί  ελάχιστη προϋπόθεση για να βελτιωθεί  η τεχν. εικόνα, ενώ αντίθετα ενδεχόμενη αποτυχημένη απόπειρα θα την επιδεινώσει δραματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου