Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

FTSE25- Αναμνήσεις από το μέλλον…( Βασ. Μαρκάκης )

Η παραβίαση της F.W.1 διέψευσε κατηγορηματικά τις προσδοκίες μας για σχηματισμό καθοδικής σφήνας , όμως θεωρούμε ότι η F.W.1 θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαγραμματικές εξελίξεις. Ζήτημα  χρόνου η νέα δοκιμασία της , ως ισχυρή αντίσταση αυτήν την φορά και ενδέχεται να γίνει η αφετηρία για το επόμενο ( και μάλλον τελευταίο) πτωτικό κύμα.
Από την αρχή της πτώσης ο δείκτης έχει στο ενεργητικό του δύο αποτυχημένους σχηματισμούς ανάστροφων Ω.Κ.Ω. Θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανό κατά τις επόμενες εβδομάδες να λάβει χώρα ένας ακόμα, που όμως αυτήν την φορά θα στεφθεί με επιτυχία. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν ενδέχεται να σχηματίστηκε ήδη ο αρ. ώμος – γεγονός που προϋποθέτει η νέα εβδομάδα να κλείσει με θετικό πρόσημο και ει δυνατόν πάνω στην F.W.1- και να απομένει πλέον η δημιουργία της κεφαλής.

Ως εναλλακτικό σενάριο έχουμε να έχει ήδη δημιουργηθεί ο αρ. ώμος στις 170-164 μον. και κατά τις τελευταίες εβδομάδες να λαμβάνει χώρα η δημιουργία της κεφαλής του σχηματισμού, γεγονός που προϋποθέτει ο δείκτης να κινηθεί ανοδικά ( όχι απαραίτητα άμεσα) , μέχρι τις 185 μον. 
Αν δεν υπάρξουν λοιπόν δραματικές εξελίξεις στην διεθνή ή εγχώρια σκηνή, είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του έτους, ο δείκτης να καλύψει τουλάχιστον το 23,6% των απωλειών του από την κορυφή των 445 , ίσως και το 38,2%. Η υπέρβαση των προαναφερόμενων επιπέδων αποτελεί προϋπόθεση για την αναστροφή της μεσο-μακροπρόθεσμης τάσης. 
Τραγική η τεχν. εικόνα και θα παραμείνει έως ότου καταφέρει ο δείκτης να υπερβεί , έστω την πρώτη αντίσταση των 148 μον. Για την σχετική βελτίωσή της απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον του πρώτου gap των 158 μον. και για την ουσιαστική βελτίωσή της η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 162-166 μον. Χαμόγελα μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο με το κλείσιμο και του τελευταίου πτωτικού gap των 176 μον. διαφορετικά ο κίνδυνος – αργά ή γρήγορα-, να  καταβαραθρωθεί ο δείκτης προς την επόμενη σημαντική στήριξη των 125 μον. είναι πολύ μεγάλος. Μόνο αν ολοκληρώθηκε η πτώση στις διεθνείς αγορές θ’ αποφευχθεί, ή τουλάχιστον να φανούν κάποιες αμυδρές αχτίδες φωτός στο εθνικό μας ζήτημα. 
Κυματική ανάλυση από τον Αντώνη Γιαμπάνη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ …
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT…
Είσαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των πρώτων σημαντικών αντιστάσεων 158 και 161,85 μον. η θέση σας δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη υπέρβαση της αντίστασης των 165-6 μον. και ειδικά εκείνης των 172 μον.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG …
Η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης S&P , θα μπορούσε να καθορίσει το πρόσημο του δείκτη το πολύ για 2-3 ημέρες, αλλά σε καμία περίπτωση να αναστρέψει την τάση. Αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία των ξένων αγορών και από την ταχύτητα διεκπεραίωσης των γνωστών προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση . Όσο αφορά την πρώτη παράμετρο είναι δύσκολο να προβλεφθεί και όσο αφορά την δεύτερη, την ταχύτητα, δεν φημιζόμαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου