Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

FTSE25 – Μπλόκα στους δρόμους …μπλόκα και στις μετοχές. (Βασ. Μαρκάκης)

Αν ο σκοπός τους ήταν ν’ απογοητεύσουν και τον τελευταίο εναπομείναντα αισιόδοξο , τότε τα κατάφεραν στο έπακρο !!! Αν και η λέξη απογοήτευση δεν νομίζω ότι απηχεί , δεν αντικατοπτρίζει  τα συναισθήματα όσων παρακολούθησαν την συνεδρίαση .… Η απογοήτευση σήμερα παραχώρησε την θέση της στην αηδία !!! 
Ακόμα και εκείνοι που κερδοσκόπησαν στην πτώση και έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν,  αισθάνονται πλέον φόβο και αναρωτιούνται , τι γνωρίζουν οι πωλητές ?  …τι προεξοφλεί το Ελληνικό χρηματιστήριο ?
Τραγική η τεχν. εικόνα και θα παραμείνει έως ότου καταφέρει ο δείκτης να υπερβεί , έστω την πρώτη αντίσταση των 158 μον. Για την σχετική βελτίωσή της απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον του πρώτου gap των 158 μον. και για την ουσιαστική βελτίωσή της η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 162-166 μον. Χαμόγελα μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο με το κλείσιμο και του τελευταίου πτωτικού gap των 176 μον. διαφορετικά ο κίνδυνος – αργά ή γρήγορα-, να  καταβαραθρωθεί ο δείκτης προς την επόμενη σημαντική στήριξη των 125 μον. είναι πολύ μεγάλος. Μόνο αν ολοκληρώθηκε η πτώση στις διεθνείς αγορές θ’ αποφευχθεί.

Υ.Γ: Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική αγορά ακολουθεί ετεροχρονισμένα, με 1-2 ημ. καθυστέρηση, την πορεία των ξένων. Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή απαξιωτική εικόνα  οφείλεται στην …παράδοση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου