Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ...( Βασ. Μαρκάκης )


Θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας ανάρτηση για το νέο έτος με μία ευχή. Η καθοδική σφήνα να λυθεί ανοδικά και στην συνέχεια να λάβει χώρα σχηματισμός ανάστροφου H&S που θα σηματοδοτήσει όχι απαραίτητα την έναρξη ενός ανοδικού κύκλου, αλλά τουλάχιστον τον τερματισμό του πτωτικού.
Ελάχιστη προϋπόθεση για να ευοδωθεί η ευχή μας είναι, η έγκυρη υπέρβαση των 186 μον. – ει δυνατόν με εβδομαδιαίο κλείσιμο – και στην συνέχεια , στην πρώτη διόρθωση, να κατοχυρωθεί ως στήριξη.
Το γεγονός όμως ότι εισερχόμαστε σε ένα καυτό δίμηνο διαβουλεύσεων και αντιπαραθέσεων με τους δανειστές μας , μας καθιστά επιφυλακτικούς …Όχι τόσο για το τελικό αποτέλεσμα , όσο για όλα εκείνα που θα μεσολαβήσουν…
Για ακόμα μία φορά θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους  ο Γερμανικός ηγεμονικός κυνισμός και η προτεσταντική νοοτροπία, με τον μεσογειακού τύπου εφηβικό παρορμητισμό , τους αυτοσχεδιασμούς και τις ιδεοληψίες , της Ελληνικής κυβέρνησης. 
Μετοχές και δείκτες θα άγονται και θα φέρονται, χορεύοντας  στους άγριους ρυθμούς των δηλώσεων των Ευρωπαίων  αξιωματούχων. Μέσα σε ένα τέτοιο εχθρικό περιβάλλον λοιπόν, δεν αποκλείεται να ξαναδοκιμαστεί το κάτω όριο της σφήνας ( F.W.1) ή ακόμα και πρόσκαιρα να παραβιαστεί , γεγονός που θ’ αποτελούσε για τον γράφοντα μάλλον αγοραστική ευκαιρία.


Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης κινήθηκε διορθωτικά μέχρι την στήριξη των 177 μον. και στην συνέχεια , κατά την τελευταία συνεδρίαση της που συνέπεσε και με την τελευταία συνεδρίαση του έτους , εκτινάχθηκε ξανά προς την γνωστή μας διακεκαυμένη ζώνη των183-186 μον. αφήνοντας πίσω του έντονο το άρωμα, ενός «end year rally». Το αν ήταν πράγματι αγοραστικό ενδιαφέρον ή ένα ρετουσάρισμα των τιμών θα το μάθουμε από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του νέου έτους.
Ο δείκτης έκλεισε ακριβώς πάνω στον εκθ.ΜΚΟ30 ημ., γεγονός που θα μπορούσε  να δικαιολογήσει μία μικρή διόρθωση , όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα της ανερχόμενης γραμμής τάσης S. Αν παραβιαστεί η S, είναι μάλλον απίθανο στην συνέχεια να αντέξει νέα δοκιμασία η στήριξη των 177 μον. και σε αυτήν την περίπτωση θα ενεργοποιηθεί ο σχηματισμός διπλής κορυφής με στόχο τις 169 μον. 
Στον αντίποδα, αν ο δείκτης διασπάσει ανοδικά την αντίσταση των 186 μον. θα βελτιωθεί σημαντικά η τεχν. εικόνα, καθώς η μέχρι πρότινος διακεκαυμένη ζώνη αντίστασης, θα μετατραπεί σε  ζώνη στήριξης. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ …
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG…
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της ανερχόμενης γραμμής τάσης S, όμως εφιστώ την προσοχή σας σε ενδεχόμενη παραβίαση των 177 μον. 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT…
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 186 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου