Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

FTSE25 – Αν παραβιαστούν οι 177 μον. …( Βασ. Μαρκάκης )

Η βραχυπρόθεσμη τάση δεν θα καθοριστεί τόσο από ενδεχόμενη παραβίαση της στήριξης των 177μον., όσο από την δυνατότητα ή μη ανακατάληψής της , σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Ελληνικός δείκτης θ’ ακολουθήσει την περιδίνηση των ξένων δεικτών , επειδή όμως είναι αρκετά πιθανό , θα υποθέσουμε ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση (της Πέμπτης) θα παραβιαστεί η στήριξη των 177 μον. και ο δείκτης θα κινηθεί προς τον ελάχιστο στόχο του σχηματισμού της διπλής κορυφής , στις 172 μον.  ( ή προς κάποιες από τις στηρίξεις που μεσολαβούν )
Αν στην συνέχεια ο δείκτης καταφέρει να την υπερβεί και ακολούθως να την επιβεβαιώσει ως στήριξη, όπως απεικονίζεται στο παραπάνω γράφημα, τότε θα μπορούμε πλέον να υποστηρίξουμε με σχετική ασφάλεια ότι βρισκόμαστε μόλις στην απαρχή ενός αξιόλογου ανοδικού κύματος. 

Αν αντίθετα , δεν καταφέρει να την υπερβεί εκ νέου και ο δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα του σημείου εκκίνησης για την ανακατάληψή της ( στην προκειμένη περίπτωση των 172 μον.) , τότε – και μόνο τότε- η τεχν. εικόνα θα επιδεινωθεί ραγδαία και ο δείκτης ενδέχεται να κινηθεί προς νέα ιστορικά χαμηλά.
Παραθέτω ένα παράδειγμα του Γεν. δείκτη από το έτος 2006 για να γίνει κατανοητός ο συλλογισμός μου.

Υ.Γ : Προσωπικά , παραμένω αισιόδοξος αναμένοντας την ανοδική λύση του σχηματισμού της καθοδικής σφήνας, που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα σχόλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου