Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ...

S&P500- MONTHLY- TIME 20.00
Ο Αμερικανικός δείκτης κινείται απειλητικά προς την στήριξη του συστήματός μας ( exp.MA L 9-10 d ) Αν αντέξει θα γίνει η αφετηρία για αξιόλογη ανοδική κίνηση που ίσως φέρει τον δείκτη σε νέα ιστορικά υψηλά, πιθανολογούμε προς την F2.  Αν αντίθετα παραβιαστεί με μηνιαίο κλείσιμο , είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει τον τερματισμό του ανοδικού κύκλου, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλες τις αγορές του πλανήτη. 

"......Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης κινήθηκε διορθωτικά μέχρι την στήριξη των 177 μον. και στην συνέχεια , κατά την τελευταία συνεδρίαση της που συνέπεσε και με την τελευταία συνεδρίαση του έτους , εκτινάχθηκε ξανά προς την γνωστή μας διακεκαυμένη ζώνη των183-186 μον. αφήνοντας πίσω του έντονο το άρωμα, ενός «end year rally». Το αν ήταν πράγματι αγοραστικό ενδιαφέρον ή ένα ρετουσάρισμα των τιμών θα το μάθουμε από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του νέου έτους.
Ο δείκτης έκλεισε ακριβώς πάνω στον εκθ.ΜΚΟ30 ημ., γεγονός που θα μπορούσε  να δικαιολογήσει μία μικρή διόρθωση , όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα της ανερχόμενης γραμμής τάσης S. Αν παραβιαστεί η S, είναι μάλλον απίθανο στην συνέχεια να αντέξει νέα δοκιμασία η στήριξη των 177 μον. και σε αυτήν την περίπτωση θα ενεργοποιηθεί ο σχηματισμός διπλής κορυφής με στόχο τις 169 μον. ...."
Αυτά αναφέραμε στην εβδομαδιαία ανασκόπηση  και δυστυχώς οι υποψίες μας επαληθεύτηκαν. Ο δείκτης κατά την σημερινή συνεδρίαση έκλεισε ακριβώς πάνω στην S, διατηρώντας ακόμα βάσιμες τις  ελπίδες μας ..
Εξ’ άλλου όπως αναφέρει ο κ. Θ.Σταυρόπουλος στο EURO2DAY, «….ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, όμως η γενικότερη εικόνα έδωσε την αίσθηση περισσότερο διόρθωσης από τις "ακρότητες" του "window dressing" της τελευταίας συνεδρίασης του 2015 και λιγότερο ανεξέλεγκτο πανικό τον οποίο "εισήγαγε" το διεθνές κλίμα.»
Όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ενδεχόμενη παραβίαση της κρίσιμης στήριξης των 176,6 μον. θα καταστήσει τους πωλητές επιθετικότερους, καθώς θα ενεργοποιήσει  stop losses …

Ο Γεν. δείκτης έχασε μεν την στήριξη των 623 μον., αλλά τουλάχιστον παρέμεινε υψηλότερα της ανερχόμενης γραμμής τάσης S, διατηρώντας τις ελπίδες μας για συνέχιση της ανόδου προς τις 640-650 μον.

DAX - DAILY- TIME 10.32 -...

ETE- Ημερήσιο - ΩΡΑ 10.48 -...

ΔΤΡ- Ημερήσιο - ΩΡΑ 11.15 -..

FTSE25- WEEKLY- TIME 11.50 -...

Γεν. δείκτης - Ημερήσιο - ΩΡΑ 11.54

ΟΠΑΠ - Ημερήσιο - ΩΡΑ 11.57

ΔΕΗ - Ημερήσιο - ΩΡΑ 12.08

ΑΛΦΑ - Ημερήσιο - ΩΡΑ 12.32

ΟΤΕ - Ημερήσιο - ΩΡΑ 12.35

Γεν. δείκτης - Ημερήσιο - ΩΡΑ 13.43
Στις 623 μον. το stop για τους short και στις 610 για τους long….


Γεν. δείκτης - Ημερήσιο - ΩΡΑ 16.38

FTSE25- DAILY- TIME 16.40


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου