Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Τελείωσε η περίοδος του κυνηγιού, αρχίζει εκείνη του ψαρέματος … ( Β. Μαρκάκης )

Αν και δεν συμφωνώ καθόλου με την τακτική του bottom fishing καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εγκλωβισμού, επειδή  όμως είναι το αγαπημένο σπόρ πολλών επενδυτών , θα προσπαθήσουμε με την συμβολή της διαγραμματικής ανάλυσης να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επικίνδυνο.
Λόγω του παγκόσμιου κραχ ( και όχι μόνο), μετοχές και δείκτες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο έχουν προσεγγίσει δελεαστικά επίπεδα για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις. Σταδιακές, επιλεκτικές αγορές που θα λάβουν χώρα κατά το επόμενο δίμηνο , μέχρι δηλαδή και τις αρχές Μαρτίου όπου αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ξεκινήσει ο διάλογος για την αναδιάρθρωση του χρέους, είναι πολύ πιθανό να έχουν ικανοποιητικές  μελλοντικές αποδόσεις. Μέχρι τότε θα έχουν ηρεμήσει και οι ξένες αγορές , καθώς με τους ρυθμούς που πέφτουν πολύ γρήγορα θα συναντήσουν ισχυρότατες μακροπρόθεσμες στηρίξεις, που αν μη τι άλλο θα περιορίσουν την ορμή της πτώσης.
Οι κορυφαίες επενδυτικές  επιλογές για την διαμόρφωση ενός χαρτοφυλακίου είναι γνωστές, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να απαρτίζεται  και από τραπεζικές μετοχές κατά 10% (όπως επίσης και κατά 10% από μετοχές της υγιούς μεσαίας κεφαλαιοποίησης). Αν επαληθευτεί το απαισιόδοξο σενάριο και μηδενίσει για ακόμα μία φορά η αξία τους, η επίπτωση στην γενική αποτίμηση του θα είναι σχετικά μικρή. Αν όμως επαληθευτεί το αισιόδοξο και διπλασιάσουν οι τιμές τους , εκείνες είναι που θα κάνουν την διαφορά….

Από τις τράπεζες, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές ως καλύτερη επιλογή θεωρείται η ΑΛΦΑ. Από τεχνική άποψη, θα συμπληρώσουμε εμείς, το ιδανικό σενάριο για την τιμή της μετοχής θα ήταν ένας διπλός βυθός στο επίπεδο του 78,6% δηλ. στα 1,99 , ή έστω στα ιστορικά χαμηλά της 1,84-1,81. Όσοι δεν αντέχουν τις δυνατές συγκινήσεις θα μπορούσαν να τοποθετηθούν όταν και εφ’ όσον διασπάσει ανοδικά την περιοχή του gap των 2,27-2,30, γεγονός που θα βελτίωνε σημαντικά την τεχν. εικόνα και ίσως σηματοδοτούσε την απαρχή αξιόλογης ανοδικής κίνησης. Οι ριψοκίνδυνοι δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν την τύχη τους στα προαναφερόμενα επίπεδα των 1,99 και 1,84-1,81 , με αυστηρό stop loss τα 1,80.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ PRIVATE ….

Υ.Γ : Με το παραπάνω σκίτσο έκανε πρίν από 7-8 χρόνια το ντεπούτο του το Ημερολόγιο στις blogογειτονιές …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου