Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ .....

Μια του κλέφτη…δυο του κλέφτη…τρεις του κλέφτη…τέσσερις και η κακή του μοίρα…
Είναι αμφίβολο αν θα αντέξει τέταρτη δοκιμασία η F.W.1…Ας ευχηθούμε ενδεχόμενη παραβίαση της να αποδειχθεί ψευδής, σενάριο διόλου απίθανο. 

Στις 164,8 μον. εντοπίζεται η πλησιέστερη στήριξη και όπως όλα δείχνουν θα δοκιμαστεί από τις πρώτες ώρες κιόλας της νέας εβδομάδας, καθώς  δεν υπήρξε κάποια θετική είδηση* κατά την διάρκεια του Σ.Κ. που θα μπορούσε να δικαιολογήσει άμεση ανοδική αντίδραση , εκτός από το γεγονός ότι όλες οι αγορές του πλανήτη βρίσκονται σε υπερπωλημένη κατάσταση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν αρκεί…( * Ενδεχόμενη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ίσως είχε θετικό αντίκτυπο..)
Η αμέσως επόμενη στήριξη παρέχεται από τα χαμηλά της 24/815 , στις 161,85 μον. όπου σημειωτέον αποτελούν και τα ιστορικά χαμηλά του δείκτη. Ενδεχόμενη παραβίασή των θα επιδεινώσει κυρίως την ψυχολογία καθώς  η τεχν. εικόνα είναι έτσι κι’ αλλιώς δραματική.
Για την σχετική βελτίωσή της απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον της αντίστασης των 177 μον. αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αμφίβολο αν θα βρει τις δυνάμεις ν’ απειλήσει ακόμα και εκείνες των 172 και 174 μον.
Το κλείσιμο του δείκτη ακριβώς πάνω στην στήριξη των 586 μον. θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία ανοδική αντίδραση , αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι ότι –αργά ή γρήγορα- θ’ αναμετρηθεί με την κρίσιμη στήριξη των 573 μον.
Θα επαναλάβουμε ότι : Η πρώτη ένδειξη για επικείμενη αναστροφή της πτωτικής τάσης θα είναι η έγκυρη υπέρβαση, α) της κατερχόμενης γραμμής τάσης R1 , β) της ζώνης που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας και εκείνης του εκθ.ΜΚΟ30 ημ. και τέλος γ) του καθοδικού gap των 613 μον.  Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα αυτών προτείνεται η αποχή, ή διατήρηση short θέσεων. Σε ενδεχόμενη υπέρβασή των θεωρούμε επιβεβλημένη όχι μόνο το κλείσιμο αυτών , αλλά και ενδεδειγμένη την αναστροφή των καθώς σε αυτήν την περίπτωση αναμένουμε τον δείκτη να κινηθεί τουλάχιστον προς τις 640 μον. , ίσως και προς τις 665-672 μον.

Όσο αφορά τον τραπεζικό δείκτη, η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 53 μον. , όμως για την αναστροφή της πτωτικής τάσης απαιτείται η υπέρβαση της αντίστασης του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 57 μον.
Οι πλησιέστερες στηρίξεις παρέχονται  από τα επίπεδα διόρθωσης 50% ( 51 μον.) και 61,8% ( 48. μον.)
S&P500- MONTHLY- TIME --.--
Αν και υπολείπονται αρκετές συνεδριάσεις ως το τέλος του μήνα , ωστόσο έστω και η πρόσκαιρη (?) παραβίαση της στήριξης του συστήματός, μας αποτελεί κακό οιωνό ...

Γεν. δείκτης - Ημερήσιο - ΩΡΑ 16.04

FTSE25- DAILY- TIME 16.07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου