Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Ειδική ανάλυση GBPUSD- TRADERS'

Ενώ το Ευρώ σε δολάρια παραμένει σταθερό, σχεδόν κάτω των 1,10$, η αγγλική λίρα δεν κατάφερε να υπερβεί την αντίσταση των 1,5161$. 
Χθες είχε σημαντικές απώλειες οι οποίες οδήγησαν το νομισματικό ζεύγος κάτω της βραχυπρόθεσμης ανοδικής γραμμής τάσης. Σύμφωνα με το διάγραμμα υπάρχει ο κίνδυνος, τις επόμενες μέρες ή ακόμα και σήμερα το απόγευμα να κάνει ένα νέο χαμηλό. Ο στόχος είναι στα 1,4564$.  Φυσικά, μια τέτοια μέρα, με την απόφαση της FED για το επιτόκιο, μια τέτοια ανάλυση δεν είναι χωρίς ρίσκο. Ως εκ τούτου, παίρνουμε αυτό το διάγραμμα ως παράδειγμα μιας εκτίμησης για την κατεύθυνση, αλλά στην πραγματικότητα η ροή των ειδήσεων είναι αντίθετη μιας τέτοιας τοποθέτησης. Το Stopp-Loss πρέπει να μπει πάνω από την πτωτική γραμμή και είναι προς στιγμήν 300 Pips μακριά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μια όχι τόσο καλή σχέση κέρδους/ρίσκου, ακόμα και εάν επιτευχθεί ο στόχος των 1,4564$. Μια εντολή πώλησης κάτω από το προηγούμενο χαμηλό εμπεριέχει επίσης ρίσκο, διότι σε μια τέτοια μέρα υπάρχουν συνήθως σημαντικές διακυμάνσεις στα τέλη της διαπραγμάτευσης και υπάρχει η πιθανότητα της ψευδής καθοδικής διάσπασης.Το παραπάνω μακροπρόθεσμο διάγραμμα δείχνει τον δείκτη Envelope. Στα 1,5016 δημιουργήθηκε ένα ισχυρό σήμα πώλησης. Σε αυτή την περίπτωση ο στόχος είναι στην περιοχή των 1,30$. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κάτω ΚΜΟ 200 ημερών του δείκτη Envelope έχει προσεγγιστεί μόνο δυο φορές από το 1987. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η ανάλυση αρκεί. Εάν δεν υπήρχε η σημερινή απόφαση, τότε η πιθανότητα θα ήταν 80%, να δημιουργήσει ένα μεγάλο μαύρο κερί προς αυτή την κατεύθυνση.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου