Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

FTSE25 - Εβδομαδιαία ανασκόπηση....( Βασ. Μαρκάκης )

 Αναμενόμενη η διορθωτική πορεία που ακολούθησε ο δείκτης κατά την προσέγγιση της διακεκαυμένης ζώνης που εκτείνεται από το gap των 183 μον. έως και τον τοπικό βυθό των 186 μον. Από εκεί διέρχεται επίσης  το επίπεδο διόρθωσης 38,2% του πρόσφατου πτωτικού όπως και ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ., καθιστώντας σχεδόν απίθανη την υπέρβασή της με την πρώτη προσπάθεια.

Η υπέρβαση των 186 μον. θα βελτιώσει σημαντικά την τεχν. εικόνα, ειδικά αν κατοχυρωθεί στην συνέχεια ως στήριξη. Σε αυτήν την περίπτωση θα αυξηθούν οι πιθανότητες επαλήθευσης των ελπίδων μας ότι λαμβάνει χώρα σχηματισμός καθοδικής σφήνας ( falling wedge) , δηλ. σχηματισμός αναστροφής της μακροχρόνιας πτωτικής πορείας του δείκτη. Αντίθετα, ενδεχόμενη αδυναμία του να την υπερβεί- ει δυνατόν με εβδομαδιαίο κλείσιμο- θα την επιδεινώσει δραματικά.
Για την ακύρωση – ή έστω την αναβολή - των σεναρίων που θέλουν τον δείκτη σε νέα ιστορικά χαμηλά, δεν αρκεί η υπέρβαση των 186 μον. Απαιτείται η « εξουδετέρωση» του σχηματισμού H&S που απεικονίζεται στο γράφημα , δηλ. η υπέρβαση τουλάχιστον των ορίων των ώμων που διέρχονται από τις  202 και 207 μον. Σε εκείνα τα επίπεδα αναμένουμε να κριθούν πολλά….

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους ….
Προς τους LONG …
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των 176,8 μον. Ξανασκεφτείτε το σε ενδεχόμενη παραβίαση των 174,5 και 172 μον. Ίσως θα έχει ανοίξει ο δρόμος προς τις 144 μον.
Προς τους SHORT…
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 186 μον. Ξανασκεφτείτε το σε ενδεχόμενη υπέρβασή των καθώς σε αυτήν την περίπτωση, ο δείκτης αναμένουμε να κινηθεί προς τις 191-3 μον. με απώτερο στόχο τις 199-202 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου