Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

FTSE25- Σε εξέλιξη ο σχηματισμός της καθοδικής σφήνας ..( Βασ. Μαρκάκης )

Οι ελπίδες μας περί σχηματισμού καθοδικής σφήνας, προς το παρόν ευοδώθηκαν. Ο δείκτης αντέδρασε ανοδικά, ακριβώς από το κάτω όριο του πιθανολογούμενου σχηματισμού ( F.W.1), αναπτερώνοντας το ηθικό των ελάχιστων πλέον ενασχολούμενων με τα δρώμενα στην «λεωφόρο Αθηνών».

Όμως, για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 186 μον. Όσο αφορά δε την ουσιαστική βελτίωσή της, απαιτείται ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 216 μον. Τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να εικάσουμε με σχετική ασφάλεια ότι αποφεύχθηκαν – έστω προσωρινά- τα χειρότερα.
Ο δείκτης προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής την διακεκαυμένη ζώνη που εκτείνεται από το gap των 183 μον. έως και τον τοπικό βυθό των 186 μον. (απ’ όπου διέρχεται και το επίπεδο διόρθωσης 38,2% του πρόσφατου πτωτικού). Αν σε αυτά προσθέσουμε και τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. που διέρχεται από τις 185 μον. θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η υπέρβασή της με την πρώτη προσπάθεια είναι μάλλον απίθανη. Κατά πάσα πιθανότητα θα προηγηθεί συσσώρευση ολίγων ημερών ή πτωτική διόρθωση. Στην δεύτερη περίπτωση, για να μην κινδυνεύσει το ανοδικό momentum, ο δείκτης δεν πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα της στήριξης των 178 μον. ή έστω εκείνης των 174-3 μον. 

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους …
Προς τους short …
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 186 μον. Δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Η κυβέρνηση , ο πιο πιστός σύμμαχός σας, κάνει ότι περνάει από το χέρι της ….
Προς τους long ….
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των 174 μον. Τώρα, αν σας πω ότι «Δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο», θα είναι ψέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου