Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

FTSE25 - Αμυδρές ελπίδες σχηματισμού "falling wedge”.. ( Βασ. Μαρκάκης )

Το κλείσιμο της Παρασκευής  ακριβώς πάνω στην F.W.1, αφήνει κάποιες αμυδρές ελπίδες σχηματισμού ‘falling wedge” , δηλ. ενός σχηματισμού ανάσχεσης της πτώσης ή ακόμα και αναστροφής της. Αρκεί, η νέα εβδομάδα στο τέλος της να κλείσει με θετικό πρόσημο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Όπως αναφέραμε στην προηγούμενη εβδομαδιαία ανασκόπηση : «Η παραβίαση των 185 μον. επιδείνωσε δραματικά την τεχν. εικόνα διαψεύδοντας κάθε ελπίδα μας για σχηματισμό αναστροφής της πτωτικής τάσης ( inverted H&S). Αντ’ αυτού,  ένας νέος σχηματισμός ρίχνει βαριά την σκιά του στο γράφημα του δείκτη. Πρόκειται για έναν H&S με το αρ. ώμο στις 207 μον., τον δεξιό στις 202 και με γραμμή λαιμού ( N.L.), την διαγώνιο που ενώνει τους τοπικούς βυθούς των 185 και 190 μον. Για την ακύρωσή του απαιτείται η υπέρβαση των προαναφερόμενων παραμέτρων, γιατί διαφορετικά μας απειλεί με νέα ιστορικά χαμηλά.

Ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας είναι η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης που εκτείνεται από το gap των 183 μον. έως τον τοπικό βυθό των 185-6 μον. της 2/10/15. Για την ουσιαστική βελτίωση της απαιτείται ένα τουλάχιστον κλείσιμο υψηλότερα των 207 μον., αν και σχετικά ασφαλές σημείο εισόδου για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές είναι ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 216 μον. ή ένα ενδοσυνεδριακό υψηλότερα των 227 μον.
Για την επιδείνωση της τεχν. εικόνας αρκεί η έγκυρη παραβίαση του τοπικού χαμηλού των 161 μον.

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους …
Προς τους short …
Είσαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Διατηρήστε την θέση σας με πιθανό στόχο τις 144 μον. Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 174,5 μον. δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σε ενδεχόμενη διαδοχική υπέρβαση των:  α)178 μον. ( 23,6%) ,β) του gap των 183 μον. γ) των 186 μον. και δ) των 191 μον. Εφιστώ την προσοχή σας στην κατερχόμενη γραμμή τάσης. 

Προς τους long : الله أكبر 
(Μετάφραση :  ο Θεός είναι μεγάλος ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου