Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ειδική ανάλυση Ευρώ σε αμερικανικά δολάρια, TRADERS'

Χθες είχαμε δείξει τον αμερικανικό δείκτη σε συνάρτηση με το Ευρώ σε δολάρια. Το συμπέρασμα ήταν ότι το Ευρώ δεν πρέπει να πέσει και άλλο, ειδάλλως θα διασπάσει καθοδικά μια σημαντική στήριξη. Σήμερα θα ρίξουμε μια προσεκτικότερη ματιά στο νομισματικό ζεύγος, διότι στο ημερήσιο διάγραμμα έχουμε ένα πωλητικό σήμα σύμφωνα με τον σχηματισμό Κεφάλι-Ώμοι.
Στο παραπάνω διάγραμμα έχει προστεθεί το αντίστοιχο μαρκάρισμα. Ως ελάχιστος στόχος προκύπτουν τα 1,0228$. Έτσι, θα διαμορφωθεί ένα νέο χαμηλό για Ευρώ σε δολάρια. Προς στιγμήν το νόμισμα διαπραγματεύεται στο ύψος της διασπασμένης καθοδικής γραμμής τάσης και παράλληλα δείχνει ένα εποχιακό χαμηλό, το οποίο όμως θα αποκτήσει ισχύ όταν υπερβεί το υψηλό 10 ημερών στα 1,0846$. Το επόμενο εποχιακό υψηλό μπορεί να είναι στις 30 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Η παραπάνω εικόνα δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα με τον δείκτη Envelope. Σε περίπτωση που το εβδομαδιαίο κλείσιμο είναι κάτω από το χαμηλό των τελευταίων δυο εβδομάδων (μαρκαρισμένο με πράσινο), το οποίο βρίσκεται στην κάτω γραμμή των 200 ημερών, τότε θα προκύψει ένας νέος στόχος ο οποίος βρίσκεται στο δεύτερο με πράσινο μαρκαρισμένο σημείο στα 0,9388$.
Η τρίτη εικόνα δείχνει το μακροπρόθεσμο διάγραμμα από το 1986. Η περιοχή μεταξύ των 1,03$ και 1,05$ αποτελεί ισχυρή στήριξη. Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν ενδιαφέρον, εάν το νομισματικό ζεύγος προσεγγίσει αυτή την ζώνη. Μια βραχυπρόθεσμη καθοδική διάσπαση είναι πιθανή, αλλά το μηναίο κλείσιμο έχει περισσότερη σημασία.
Θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πότε και που θα έρθει η κίνηση. Για αυτό θα ρίξουμε μια ματιά στα σημερινά δεδομένα των δικαιωμάτων προαίρεσης, όπως παρουσιάζονται στην τελευταία εικόνα. Είναι εμφανές ότι το νομισματικό ζεύγος στέκεται στην ισχυρή ζώνη στήριξης μεταξύ των 1,04$ και 1,08$. Το υψηλότερο Put-Open-Interest βρίσκεται στα 1,05$. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται πάλι η μη αγροτική μισθοδοσία και την ίδια μέρα έχουμε λήξη των δικαιωμάτων προαίρεσης. Διανύουμε ενδιαφέροντες καιρούς. Εάν είναι να έρθει ένα νέο χαμηλό, αυτό θα είναι Πέμπτη ή Παρασκευή σε μια εβδομάδα.


Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου