Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Το πήδημα της ψόφιας γάτας στον Χρυσό, (TRADERS')

Στις 29 Οκτωβρίου είχαμε κάνει μια ειδική ανάλυση για τον Χρυσό. Παρόλο, που η εποχιακή κυκλικότητα και η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση είχαν ερμηνευτεί θετικά, δεν συστήσαμε long θέση.
Ο παρακάτω σύνδεσμος, θα σας οδηγήσει σε αυτή την ανάλυση: http://vasilismarkakis.blogspot.gr/2015/10/traders_29.html
Αυτή ήταν η σωστή προσέγγιση, διότι όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα κινήθηκε νότια.

Ο βασιλιάς των μετάλλων παραβίασε τις τελευταίες δυο μέρες τη σημαντική στήριξη των 1120$ ανά ουγγιά και δημιούργησε έτσι ένα πωλητικό σήμα. Δεδομένου, ότι στην περιοχή των 1100$ βρίσκονται πολλά Put-Options, πρέπει πρώτα να παραβιαστεί αυτή η περιοχή για να αποκτήσει η πτώση σημαντική δυναμική.

Ακολουθεί, ο σύνδεσμος για την εικόνα των δεδομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης της τελευταίας εβδομάδας: http://2.bp.blogspot.com/-ktcc5FEtfXk/VjIa_PRS6KI/AAAAAAAAA4g/N2SYV8-B6ZI/s1600/2015_10_29_07_GC03.gif
Ο συνήθης τρόπος εξεύρεσης της τιμής στόχου, είναι η αντανάκλαση της αντίστασης προς τα κάτω. Έτσι, προκύπτει ως ελάχιστος στόχος η περιοχή των 1042$. Μόνο, η άνοδος πάλι πάνω από τα 1120 αμερικάνικα δολάρια θα μπορούσε να εμποδίσει αυτό το σενάριο.


Η παραπάνω εικόνα δείχνει το μακροπρόθεσμο εβδομαδιαίο διάγραμμα. Αυτή η πρόγνωση δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες, και είναι πάλι επίκαιρη. Τότε είχε παραβιάσει για πρώτη φορά την κόκκινη γραμμή στήριξης. Ο τότε καθορισμένος στόχος στα 1048$ δεν επιτεύχθηκε για λίγο. Από χθες είναι πάλι σε ισχύ. Το ίδιο και ο καθοδικός στόχος στα 980$. Όπως είναι γνωστό, το μάζεμα των ανοδικών ξεσπασμάτων είναι συνήθως ενίσχυση της καθοδικής τάσης. Πριν δυο εβδομάδες υπήρξε διάσπαση της μακροπρόθεσμης πτωτικής γραμμής τάσης. Η ανοδική διάσπαση ήταν κάλπικη. Το ανοδικό σήμα ήταν αποτυχία για όσους είχαν πάρει long θέση. Στην περίπτωση που υπάρξει παρόμοια συμπεριφορά όπως συνήθως συμβαίνει σε εσφαλμένα σήματα, τότε μπορούμε να λογαριάζουμε με νέα χαμηλά και την επαφή με τα 1042-1048 δολάρια. Αλλά, όπως ειπώθηκε: η στήριξη στις 1100 μονάδες στα δικαιώματα προαίρεσης είναι ακόμα μπροστά μας.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου