Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

S&P500: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο προσκήνιο(TRADERS')


S&P500: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο προσκήνιο
Παράμετροι για τον S&P 500 Index
Τρέχουσες αντιστάσεις: 2065; 2090-2095; 2110-2132
Τρέχουσες στηρίξεις: 2016-20

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ο δείκτης ήρθε σε επαφή με τον ΚΜΟ 9 ημερών και γύρισε προς τα κάτω, κάτω από την ακόμα ισχύουσα αντίσταση στις 2054 μονάδες. Η μικρότερη εικόνα δείχνει την επαφή με την πτωτική τάση στις 2065 μονάδες.
Σήμερα το απόγευμα στις 20:00 θα ανακοινωθούν τα πρακτικά της νομισματικής συνεδρίασης της Fed. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, μάλλον θα συγκρατήσει τις νέες επενδύσεις στις χρηματιστηριακές αγορές. Χθες πολλές αξίες άλλαξαν, βάση ενός λογισμικού αναγνώρισης προτύπων, σε πωλητική διάθεση. Ίσως έχουμε τώρα παρατεταμένη συσσώρευση, και την ώρα της ανακοίνωσης να υπάρξει μεταβλητότητα.
Ο Friedrich Lange του γερμανικού έντυπου „Oxford Club Eil Depesche“ έχει στην τελευταία του έκδοση τον τίτλο ‘ Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται - Μείνετε προσεκτικοί". Ο ίδιος εκτιμά ‘ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς επιθέσεων στη Δύση, άνευ προηγουμένου’. Σε αυτό θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει, όταν σκεφτεί ότι οι δράστες καταφέρνουν  χωρίς προβλήματα να ταξιδέψουν μέσα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά, όπως στο Παρίσι, αλλά αυτό είναι μάλλον απλά ευσεβείς πόθοι. Εάν το επόμενο χτύπημα είναι εκεί, οι αγορές είναι πιθανόν να αντιδράσουν χειρότερα από τη Δευτέρα.
Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου