Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Ανάλυση Γενικού Δείκτη με Ichimoku clouds (TRADERS')

Γενικός Δείκτης και καλά κρατεί η αντίσταση των 1052 μονάδων


Διάγραμμμα 1: εβδομαδιαίο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου

Το διάγραμμα 1 δείχνει το διάγραμμα του  eSignal Weekly Ichimoku για τον Greece Athens Stock Composite $SAGD-ATH.  Στην τελευταία ενημέρωση, δείξαμε μια σημαντική αντίσταση στις 1052 μονάδες.   Η καθοδική τάση θα παραμείνει για όσο διάστημα υπάρχει αυτή η αντίσταση.   Αν η αντίσταση σπάσει, τότε το Ελληνικό χρηματιστήριο θα εισέλθει σε μια τεράστια ανοδική τάση. Η τιμή έλεγξε τη μεγάλη αντίσταση και συγκρατήθηκε.   Τώρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσεγγίσει τη στήριξη στις 940,11.   Εάν διασπαστεί αυτή η στήριξη, η τιμή θα επανελέγξει το χαμηλό και μπορεί να το σπάσει.


 Διάγραμμμα 2: ημερήσιο διάγραμμα eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου

Το διάγραμμα 2 δείχνει το ημερήσιο διάγραμμα του  eSignal Ichimoku για το Ελληνικό χρηματιστήριο.   Οι εβδομαδιαίες στηρίξεις/αντιστάσεις εμφανίζονται στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο. Στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο, όταν η τιμή άγγιζε την αντίσταση στις 1052,86, έκλεινε πάνω από την αντίσταση κατά μια-δυο στήλες αλλά πάντα έκλεινε ακριβώς ή κάτω από αυτή την τιμή της αντίστασης μέχρι το τέλος της εβδομάδας.    Αυτή τη φορά, η ψυχολογία σταθεροποιείται επειδή η τιμή είναι εντός του σύννεφου.   Εάν η τιμή φτάσει στην εβδομαδιαία στήριξη στις 940, η ψυχολογία θα αλλάξει σε αρνητική για το ημερήσιο χρονικό πλαίσιο. Άρα, η τιμή θα σταθεροποιηθεί μεταξύ των 940 και 1052 έως ότου διασπαστεί μία από αυτές τις τιμές.   Οι πιθανότητες είναι ακόμα προς την αρνητική πλευρά, καθώς τόσο η εβδομαδιαία όσο και η μηνιαία τιμή είναι κάτω από το σύννεφο.


Διάγραμμμα 3: διάγραμμα 240’ του eSignal Ichimoku του Ελληνικού χρηματιστηρίου 

Το διάγραμμα 3 δείχνει το χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών για το Ελληνικό χρηματιστήριο. Η τιμή στα 10’, 30’, 60’ και 120’ είναι κάτω από το σύννεφο, έτσι αυτά τα χρονικά πλαίσια είναι πτωτικά.   Το χρονικό πλαίσιο των 240 λεπτών ελέγχει τώρα τις πιθανότητες για το ημερήσιο χρονικό πλαίσιο.    Εάν η τιμή κλείσει κάτω από το σύννεφο στο πλαίσιο των 240, τότε θα έχουμε μεγάλη πιθανότητα επίτευξης της στήριξης των 940,11.   Αν τιμή διασπάσει την αντίσταση στις 1052,86, τότε τα 10’, 30’, 120’, 240’ και η ημερήσια ψυχολογία θα είναι θετική, προκαλώντας μια πολύ μεγάλη υποχώρηση στο εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο.

Συμπέρασμα: Εν ολίγοις, το Ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε πτωτικό μοτίβο σταθεροποίησης μεταξύ των 956 και 1052 μονάδων.  Έως ότου διασπαστεί η στήριξη/αντίσταση, η τιμή θα αμφιταλαντεύεται με υψηλή πιθανότητα διάσπασης της στήριξης, καθώς το εβδομαδιαίο διάγραμμα είναι ακόμα πτωτικό.
Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου