Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Η προσοχή μας στο EURUSD για να κρίνουμε την πορεία του S&P500 (TRADERS')

Παράμετροι για  S&P 500 Index
Τρέχουσες αντιστάσεις: 2090-2095; 2110-2132
Τρέχουσες στηρίξεις: 2016-20; 2065


Δεν έγινε τίποτα κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της νέας εβδομάδας. Ο S&P 500 σχημάτισε ένα Doji κάτω από την διασταύρωση των αντιστάσεων και πάνω από τους ΚΜΟ 9 και 18 ημερών. Ακόμα και εάν ανέβει πάνω από τις 2100 μονάδες, η επόμενη αντίσταση βρίσκεται στις 2110 μονάδες. Το γιορτινό ράλι των Ευχαριστιών είναι σε εξέλιξη αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Ο Nasdaq 100 (Bild 2) προσπάθησε χθες να διασπάσει την οριζόντια γραμμή αντίστασης αλλά δεν τα κατάφερε. Ο δείκτης συνεχίζει να κρέμεται κάτω από την αντίσταση των 4691 μονάδων. Ωστόσο, ο δρόμος πάνω από τις 4750 είναι ανοιχτός χωρίς οποιαδήποτε ζώνη αντίστασης στον δρόμο.
Τα παράγωγα έχουν σήμερα το πρωί αρνητικό πρόσημο και έπεσαν στην εύλογη αξία (Fair Value). Η πλάγια τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί.


Στην τρίτη εικόνα βλέπετε το μακροπρόθεσμο διάγραμμα του S&P 500 μαζί με το Ευρώ σε δολάρια από το 1986. Το Ευρώ στέκεται στα 1,0631$ στην τελευταία σημαντική γραμμή στήριξης, η οποία πρέπει να κρατήσει. Εάν διασπαστεί η κάτω μπλε γραμμή, τότε η δύναμη του αμερικανικού δολαρίου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη των αμερικάνικων εταιριών.
Στο διάγραμμα είναι μαρκαρισμένη η τελευταία καθοδική διάσπαση της γραμμής στήριξης του Ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα γύρισε ο αμερικανικός δείκτης προς τα κάτω. Το 2016 είναι έτος εκλογών όπως και το 2000. Πάνω σε αυτό υπάρχει μια πληθώρα στατιστικών και διαγραμμάτων. Το πρώτο τρίμηνο του έτους εκλογών υπάρχει συνήθως άνοδος η οποία ακολουθείται από μια πτώση κατά το δεύτερο τρίμηνο. Εάν μετά, υπάρξει ένα σταθερό τέταρτο τρίμηνο εξαρτάται από την συμπεριφορά του αμερικανικού δολαρίου έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων. Εάν ενισχυθεί δεν θα είναι καλό για τις εξαγωγικές εταιρίες. Το τρίτο διάγραμμα μας λέει ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στην μελλοντική συμπεριφορά του Ευρώ σε δολάρια η οποία θα δώσει στοιχεία για την μεσοπρόθεσμη πορεία της Wall Street

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου