Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ....


Γεν. δείκτης - Ημερήσιο - ΩΡΑ 17,10
Η ανακατάληψη των 666 μον. , ήταν αναμφίβολα μία θετικότατη εξέλιξη καθώς αποτελεί την μεθόριο που μας χωρίζει από τα ιστορικά χαμηλά των 470 μον. Μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη στήριξη.

Γεν. δείκτης - Ημερήσιο - ΩΡΑ 17,10
Η επόμενη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 676-680 μον. Από εκεί διέρχεται το f/r 38,2% του πτωτικού από τις 731 στις 641 μον., η αντίσταση του συστήματός μας και ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Η υπέρβασή των αποτελεί την ελάχιστη προυπόθεση για την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης που παραμένει ακόμα πτωτική.
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση των 686 μον. ( 50%) και κυρίως της διακεκαυμένης ζώνης που εκτείνεται από τις 694 έως τις 701 μον.  Χαμόγελα μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο με την υπέρβαση και της R1.

Ανάλογη εικόνα είχαμε και στον FTSE25. Η έστω και οριακή υπέρβαση της γραμμής του λαιμού, αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη. Αρκεί στην πρώτη πτωτική διόρθωση να λειτουργήσει ως στήριξη. Η πλησιέστερη πλέον ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 202 μον. Από εκεί διέρχεται το f/r 38,2% του πτωτικού από τις 220 στις 191 μον., η αντίσταση του συστήματός μας και ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Η υπέρβασή των αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης που παραμένει ακόμα πτωτική.
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση των 205 μον. ( 50%) και κυρίως της διακεκαυμένης ζώνης των 207-209 μον.

Σύμφωνα με το ωριαίο, το stop για τους long είναι στις 197-198 μον. και για τους short στις 202.

ΔΤΡ- Για ακόμα μία συνεδρίαση , δωδέκατη κατά σειρά, συνεχίστηκε το ανηλεές σφυροκόπημα. Η παραβίαση των 150 μον. αποτέλεσε μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Αν δεν αποδειχθεί ψευδής – γεγονός που προϋποθέτει την άμεση ανακατάληψή της- τότε αργά η γρήγορα ο δείκτης ίσως κινηθεί προς τις 108 μον.

"...τίποτα απολύτως δεν συνηγορεί ότι κάπου εδώ ολοκληρώνεται η "ταλαιπωρία" των τιμών για τις Τραπεζικές μετοχές, καθώς η προϊστορία δείχνει σαν μονόδρομο την εξέλιξη σύμφωνα με την οποία η τιμή στο χρηματιστηριακό ταμπλώ πηγαίνει και βρίσκει την τιμή μέσω της οποίας διενεργήθηκε η τελευταία κεφαλαιακή ενίσχυση.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αναλυτές, με τους οποίους επικοινώνησε η στήλη, ο οποίοι υποστηρίζουν πως, βραχυπρόθεσμα, δεν αποκλείεται η τιμές στο ταμπλώ να πιεστούν και χαμηλότερα από τις τιμές των Α.Μ.Κ., αν κινηθούν με επιθετικές διαθέσεις οι ομολογιούχοι, οι οποίοι θα μετατρέψουν τις ομολογίες τους σε μετοχές.
Αφού ολοκληρωθεί και το τελευταίο κύμα πωλήσεων, από "γρήγορους" παίκτες και πρώην κατόχους ομολογιών, δεν μπορεί να αποκλειστεί αξιοπρόσεκτη ανοδική αντίδραση, με αποτέλεσμα το διαμορφωμένο P/BV να προσεγγίσει τον μέσο όρο του EuroStoxx 600. Όμως το σενάριο αυτό απευθύνεται μόνο σε επενδυτές μεσοπρόθεσμου ορίζοντα και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέοι αρνητικοί "joker", εντός και εκτός των τειχών (!)..." Θανάσης Σταυρόπουλος

ΔΕΗ- Η νέα υπέρβαση του απλού ΜΚΟ200 ημ. σε συνδυασμό με τον τελευταίο σχηματισμό που όπως όλα δείχνουν εξελίσσεται σε σημαία, βελτίωσαν σημαντικά την τεχν. εικόνα. Η υπέρβαση και του εκθ. ΜΚΟ200 ημ. που διέρχεται από τα 5,50 και συμπίπτει με το άνω όριο του προαναφερόμενου σχηματισμού, θα καταστήσει εξαιρετικά πιθανή την επίτευξη του στόχου των 6,30. Υπενθυμίζεται το gap down στα 6,08 , που ίσως καθυστερήσει την ανοδική  πορεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου