Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Ευκαιρία στο AUDUSD? (TRADERS')

Αρχές Σεπτεμβρίου έγινε μια παρουσίαση για το νομισματικό ζεύγος αυστραλιανού δολαρίου σε αμερικάνικα δολάρια, όπου επισημάναμε το χαμηλό στις 2 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει μια κίνηση μέχρι την μακροπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης στα 0,74$, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα.


Όπως μπορείτε να δείτε, έφτασε σε αυτό το σημείο και έπειτα υποχώρησε έως την ισχύουσα γραμμή στήριξης στα 0,7215$. Αυτή την στιγμή, βλέπουμε ένα εποχιακό υψηλό στις 5 Νοεμβρίου το οποίο ακολουθείται από δυο χαμηλά που οδηγούν στο εποχιακό χαμηλό της 21 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Το νομισματικό ζεύγος έφτασε στην τελευταία σημαντική γραμμή στήριξης και εάν παραβιαστεί, τότε θα ενισχυθεί η καθοδική πορεία του.

Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το εβδομαδιαίο διάγραμμα, διότι βρίσκεται σε ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης στα 0,7045$. Η καθοδική διάσπαση του δεν θα ήταν τραγική. Η τάση θα ενισχυθεί μόνο κάτω των 0,6861$.  Αυτό το σημείο πρέπει να παρατηρηθεί σε συνδυασμό με την κάτω πτωτική γραμμή τάσης. Μόνο όταν διασπαστούν με κλείσιμο και οι γραμμές, τότε θα συνεχίσει έως την κάτω ζώνη 200 ημερών του δείκτη Envelope, στα 0,6371$.
Τις τελευταίες μέρες το αμερικανικό δολάριο κέρδισε έναντι όλων των άλλων νομισμάτων. Μπορεί να σχηματίσει έναν διπλό πυθμένα. Εάν το αυστραλιανό δολάριο δεν έχει υποχωρήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου σε νέα χαμηλά επίπεδα, τότε ίσως να είναι μια ευκαιρία για μακροπρόθεσμη είσοδος σε μια long-θέση. Αλλά δεν φθάσαμε ακόμα εκεί.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου