Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Ευκαιρία σε πτώση της ισοτιμίας USDJPY (TRADERS')

Το αμερικάνικο δολάριο εδώ και μερικές εβδομάδες δε δείχνει να έχει δυνάμεις έναντι του ιαπωνικού Yen. Αντιμετώπισε δυο φορές την αντίσταση στα 125 Yen, αλλά δεν μπόρεσε να την υπερβεί. Ακολούθησε η αλλαγή της τάσης προς τα κάτω. Όπως φαίνεται στο πρώτο διάγραμμα υπήρξε μια γρήγορη κίνηση κάτω των 119 Yen, προτού αρχίσει η συσσώρευση. Στο διάγραμμα βλέπουμε ένα καθοδικό τρίγωνο, το οποίο λύεται συνήθως προς τα κάτω. Η εποχιακή κυκλικότητα δείχνει σε χαμηλό προς τα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, η συνέχιση της πτωτικής τάσης μπορεί να έρθει μόνο με αποφασιστική και καθοδική διάσπαση των 118,54 Yen.


Στο δεύτερο διάγραμμα φαίνεται, σύμφωνα με την τεχνική του Elliott-Wave, η ολοκλήρωση του πέμπτου κύματος. Το υψηλό σημείο ήταν πάνω από την διπλή ζώνη στόχου, η οποία είναι μαρκαρισμένη με κίτρινο χρώμα. Πως προκύπτει η ζώνη στόχου? Δημιουργούμε τα Fibonacci-Retracements από χαμηλά έως τα κύματα 1 και 3, και τα μετατοπίζουμε στο χαμηλό του κύματος τέσσερα. Στο σημείο όπου τέμνονται οι γραμμές των δυο Fibonacci, εκεί προκύπτει και η πιθανότητα μιας ζώνης αναστροφής της τάσης. Σε αυτή την περίπτωση, η κίτρινη μαρκαρισμένη περιοχή μας δίνει την ζώνη αναστροφής, διότι εκεί βρίσκονται η οπισθοχώρηση του 76,4% και η προέκταση του 261,8%.
Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, το νομισματικό ζεύγος διέσπασε καθοδικά τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα μπορείτε επίσης να δείτε το αγοραστικό σήμα, το οποίο υπολογίζεται από τον δείκτη Supertrend, στα 118,99 Yen. Σε αυτό το κάπως μακροπρόθεσμο διάγραμμα υπάρχει ένδειξη για συνέχιση της τάσης όταν περάσει κάτω των 119 Yen. Έτσι, έχουμε δυο σημεία τα οποία μας δίνουν ενδείξεις για ενίσχυση της καθόδου. Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω τεχνική, προκύπτει ως διπλή ζώνη στόχου η περιοχή γύρω από τα 110 Yen. Βάλτε αυτό το νομισματικό ζεύγος στην λίστα παρακολούθησης σας, και εναρμονίστε το με την δική σας τεχνική εισόδου, εάν το USDJPY συνεχίσει να υποχωρεί.


Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό απο το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου