Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Ευκαιρία τοποθέτησης στον χρυσό? (TRADERS')

Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στον Χρυσό, διότι χθες σχηματίστηκε ένα δυνατό κερί αναστροφής προς τα κάτω, αφού πρώτα έφθασε την αντίσταση στα 1188 $ ανά ουγγιά.


Στο διάγραμμα φαίνεται ένας σχηματισμός παγίωσης. Οι εποχιακές γραμμές παραπέμπουν σε ένα χαμηλό πριν από 4 μέρες και από τώρα έως τις 23 Φεβρουαρίου του 2016 σε ανοδικές τιμές για τον Βασιλιά των μετάλλων. Είναι η ιδανική στιγμή για τοποθέτηση σε αυτά τα επίπεδα? Το ιδανικό θα ήταν μια μικρή επιστροφή προς τη στήριξη στα 1139$ ή μια ανοδική διάσπαση των 1200$.


Στο δεύτερο διάγραμμα φαίνεται ο δείκτης Envelope. Μια άνοδος άνω των 1200$ θα προκαλούσε διάσπαση της καθοδικής τάσης που ξεκίνησε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Το αγοραστικό σήμα θα ενισχυθεί και από την διάσπαση του δείκτη Supertrend, ο οποίος προκρίνει ακόμα την πώληση. Η ουγγιά διαπραγματεύεται αυτή την στιγμή κοντά στον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, ο οποίος χρησιμεύει ως αντίσταση στον πραγματικό χρόνο, και θα πρέπει να διασπαστεί ανοδικά. Τα 1200$ είναι ένα σημαντικό σημείο σύμφωνα με τα δεδομένα των Options.


Η τελευταία εικόνα δείχνει τα Options Δεκεμβρίου. Χθες υπήρξε πτώση έως την περιοχή των 1150 μονάδων. Στις 1150 μονάδες υπάρχει ισορροπία μεταξύ των Puts και Calls, και αποτελεί μια πιθανή ζώνη στήριξης. Πιο σημαντική είναι η περιοχή των 1200$, επειδή μια ανοδική διάσπαση των δοκών των Options, θα υποστήριζε το αγοραστικό σήμα από τον δείκτη Envelope στο βραχυπρόθεσμο διάγραμμα, διότι οι πωλητές των Calls θα έπρεπε να πάρουν μέτρα αντιστάθμισης.
Πρέπει τώρα να δραστηριοποιηθούμε στον χρυσό? Σύμφωνα με την διαγραμματική ανάλυση, έχει σχηματίσει μια νέα βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, αλλά βρίσκεται ακόμα σε μακροπρόθεσμη καθοδική τάση. Παρόλο που η εποχιακή κυκλικότητα παραπέμπει από τώρα σε ανοδικές τιμές, θα πρέπει να περιμένουμε μια ανοδική διάσπαση. Μια επαφή με την μπλε καθοδική γραμμή τάσης στο πρώτο διάγραμμα είναι πιθανή, και ευκαιρία για την δημιουργία μιας θέσης long. Δεδομένου ότι, το κίτρινο μέταλλο βρίσκεται στην μέση του σχηματισμού, είναι καλύτερα να περιμένουμε.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου