Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Άνοδος για αποκόμιση κερδών στο πετρέλαιο ? (TRADERS')

Όπως κάθε Τετάρτη, σήμερα στις 16:30 ανακοινώνονται τα αποθέματα αργού πετρελαίου στην Αμερική. Συνήθως μια άνοδος είναι αφορμή για αποκόμιση κερδών.


Ενδεχομένως, θα μπορούσε σήμερα να προκύψει μια τέτοια κίνηση, όπως φαίνεται και στο παραπάνω διάγραμμα του αργού πετρελαίου την περασμένη Τετάρτη υπήρξε ένα εποχιακό υψηλό. Οι δυο χρωματιστές γραμμές δείχνουν από τώρα σε μεγαλύτερες απώλειες στο μαύρο χρυσό τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό που δεν ταιριάζει, είναι ο σχηματισμός V, ο οποίος λύεται συνήθως προς τα πάνω. Ωστόσο, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Πριν από δύο εβδομάδες, υπήρξε μια ανοδική προσπάθεια η οποία τερματίστηκε στο 61.8%  του Fibonacci. Το αποτέλεσμα ήταν η οπισθοχώρηση των τιμών. Τις επόμενες μέρες, δώστε προσοχή στα πρόσφατα χαμηλά στα 43$/βαρέλι. Εάν οι τιμές οδηγηθούν προς αυτό το σημείο, τότε υπάρχει η πιθανότητα να συνεχιστεί η καθοδική τάση.


Η αντίθετη κίνηση προς τα πάνω πριν δυο εβδομάδες σταμάτησε στην γραμμή αντίστασης από το έτος 2007. Στο παραπάνω μακροπρόθεσμο διάγραμμα με τον δείκτη Envelope, η περιοχή έχει μαρκαριστεί με κίτρινο χρώμα. Εάν το αργό πετρέλαιο πάρει νότια κατεύθυνση, τότε δεν θα είναι απίθανο να οδηγηθεί προς τα χαμηλά του έτους 2009 στα 35,2$. Ο δείκτης Supertrend παραμένει από τον Αύγουστο του 2013 σε πωλητική διάθεση. Μόνο όταν περάσει τα 52,89 $, θα αλλάξει κάτι. Παρεμπιπτόντως, πάνω από την κόκκινη γραμμή αντίστασης, διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών. Συνεπώς έχουμε περισσότερα σημεία τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανατίμηση του αργού πετρελαίου.

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό από το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου