Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Ειδική ανάλυση του Shanghai Composite, (TRADERS')


Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, ο Shanghai Composite διέσπασε την ανοδική γραμμή τάσης. Εδώ και μερικές εβδομάδες υπήρχε η ένδειξη, σύμφωνα με την εποχικότητα, για μεγαλύτερες απώλειες των τιμών από τις 10 Οκτωβρίου. Με την αλλαγή της τάσης, υπάρχουν ενδείξεις για μια τέτοια κίνηση, η οποία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να υπάρξει μόνο όταν ο κινεζικός δείκτης γλιστρήσει κάτω των 2965 μονάδων. Εποχιακές απώλειες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως τις 20 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται το εβδομαδιαίο διάγραμμα του κινεζικού δείκτη από το 2010 και ο γνωστός τεχνικός δείκτης Envelopes. Ο δείκτης Shanghai Composite βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την κατώτερη ζώνη των 200 ημερών, η οποία υπολογίζεται προς στιγμήν στις 3003 μονάδες. Και αυτό το σημείο είναι κρίσιμο. Εάν χαθούν οι 3000 μονάδες, τότε ο επόμενος στόχος είναι η ανώτερη ζώνη των 800 ημερών στις 2712 μονάδες. Εάν προκύψει καθοδική διάσπαση, τότε θα μιλάμε για απώλειες της τάξεως του 10%. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η ανάλυση είναι επαρκής και εάν η καθοδική κίνηση λάβει σάρκα και οστά, αλλά γνωρίζουμε ότι η εποχικότητα είναι συχνά ένας πολύ καλός δείκτης, τον οποίον πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. 

Το σχόλιο αυτό έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS'  και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο περιοδικό απο το www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου