Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Γεν. Δείκτης / Εβδομαδιαία Ανασκόπηση ( Βασ. Μαρκάκης )

Το τι έχει να προσδοκά και τι να φοβάται το ΧΑΑ, το περιγράφουν εξαιρετικά οι καλοί μου φίλοι στα άρθρα τους, links των οποίων θα βρείτε στην δεξιά στήλη. Μιας και δεν έχουμε να προσθέσουμε ούτε τελεία πάνω στα γραφόμενά τους, θ’ ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με την τεχν. εικόνα…
Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο δείκτης έκλεισε με απώλειες , τις μεγαλύτερες των οποίων κατέγραψε ο συνήθης ύποπτος , ο κατά Θ.Σ. «σάκος του μποξ» , ο τραπεζικός δείκτης…. για τους γνωστούς λόγους. 
Σαν αποτέλεσμα είχαμε την παραβίαση σημαντικών στηρίξεων , ανάμεσά τους ν’ αναφέρουμε εκείνη των 666μον., της γραμμής του λαιμού (662-3 μον.) που ενεργοποίησε τον σχηματισμό ΩΚΩ  και εκείνης των 650 μον.(38,2%) , οι οποίες μετατρέπονται πλέον σε σημαντικές αντιστάσεις.
Αν προσθέσουμε δε σε αυτά και την προηγηθείσα πτωτική διάσπαση του εκθ.ΜΚΟ 30 ημ. ( μωβ γραμμή) αλλά και την παραβίαση της στήριξης του συστήματός μας τόσο στο ημερήσιο .....
.........όσο και στο εβδομαδιαίο , αντιλαμβανόμαστε ότι αν δεν ανακαταληφθούν άμεσα, το ανοδικό momentum κινδυνεύει…
Και μόνο η νέα απώλεια της κρίσιμης στήριξης των 666 μον., αρκούσε για να αναθερμανθούν τα σενάρια που θέλουν τον δείκτη να επιστρέφει στα ιστορικά χαμηλά του….Ενδεχόμενη αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασης των 666 μον., θα υποχρεώσει και τον γράφοντα να τα υιοθετήσει, αν και όπως είναι γνωστό είναι ακόμα ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες ( συγκρατημένα) αισιόδοξους.
 Την Παρασκευή έλαβε χώρα μία αποτυχημένη προσπάθεια ανακατάληψης της διασπασθείσας στήριξης των 650 μον. Το γεγονός αυτό -  αν δεν μεσολαβήσουν θετικές ειδήσεις- ίσως να προϊδεάζει , ότι ο δείκτης κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας θ’ αναζητήσει στήριξη λίγο χαμηλότερα από τα παρόντα επίπεδα, στις 635- 633 μον. ( 50% διόρθωση) , απ’ όπου ενδέχεται να εκδηλωθεί η νέα απόπειρα των αγοραστών για ανακατάληψη των 650 μον.( όπως συνέβη στο παράδειγμα) 
Αν στεφθεί με επιτυχία, ο δείκτης στην συνέχεια θα επιδιώξει την αναίρεση του σχηματισμού ΩΚΩ, γεγονός που προϋποθέτει την υπέρβαση τουλάχιστον της γραμμής του λαιμού ( 663-4 μον.) Από εκεί διέρχονται ο εκθ.ΜΚΟ 30 ημ., η αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρη-κόκκινη γραμμή ) αλλά και το επίπεδο διόρθωσης 38,2% του πτωτικού, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα. Αντίθετα αν αποτύχει και πάλι (την υπέρβαση των 650), θα επιδεινωθεί δραματικά η τεχν. εικόνα και ο δείκτης θα κατευθυνθεί προς την επόμενη σημαντική στήριξη των 616-5 (61,8%). 

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 650μον. και στην συνέχεια της διακεκαυμένης ζώνης 662-666 μον. Για την ουσιαστική βελτίωσή της όμως απαιτείται και η υπέρβαση και των ορίων του Δεξιού Ώμου (679 μον. ), που συμπίπτουν με το ποσοστό διόρθωσης 61,8% του πτωτικού. 
Αντίθετα για την ραγδαία επιδείνωση της αρκεί η διαδοχική πτωτική διάσπαση των 633 και 615 μον. 

Σχετικό : PATTERNS ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου