Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Γεν. δείκτης : Εβδομαδιαία ανασκόπηση.....( Βασίλης Μαρκάκης )

Οι εκλογές, μαζί με την αναδιάρθρωση του χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των capital controls , αποτελούν τα εν δυνάμει ορόσημα για την αναστροφή της πολύχρονης ταλαιπωρίας των χρηματιστηριακών δεικτών και όχι μόνο….


Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε για τον Γεν. δείκτη με τις χειρότερες προϋποθέσεις , καθώς κατά την πρώτη συνεδρίασή της έλαβε χώρα ένα παγκόσμιο selloff , στον απόηχο των ανησυχιών για την Κινεζική οικονομία. Στην διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας ο δείκτης κατάφερε να ανακτήσει όλο το χαμένο έδαφος και τελικά να κλείσει την Παρασκευή με κέρδη ολίγων μονάδων, αρκετών όμως για να σχηματιστεί στο εβδομαδιαίο γράφημα ένα πολλά υποσχόμενο  Hammer ….

Αν δεν αποδειχθεί μία ακόμα τεχνική παγίδα, αναμένουμε τον δείκτη να συνεχίσει την ανοδική του πορεία κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας και να κινηθεί τουλάχιστον μέχρι την αντίσταση του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται περίπου από τις 647-650 μον.
Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση καταρχάς της γνωστής ζώνης που οριοθετείται από την προαναφερόμενη αντίσταση  και από τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που σήμερα διέρχεται από τις 683 μον. και στην συνέχεια, η υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 705-8 μον.
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση των κατερχόμενων γραμμών τάσης που απεικονίζονται στο γράφημα. Θα ριψοκινδυνεύσουμε την εκτίμηση ότι θα δοκιμαστούν τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου με αφορμή τον σχηματισμό κυβέρνησης και την έναρξη των διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του χρέους..


Αν και η παραβίαση και του τελευταίου προπύργιου των ταύρων, του εξαιρετικά κρίσιμου επιπέδου των 666 μον., επιδείνωσε δραματικά την τεχν. εικόνα καθώς άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για την προσέγγιση του τοπικού ιστορικού χαμηλού των 471 μον., εν τούτοις δεν συμμεριζόμαστε τα καταστροφικά σενάρια  αλλά δεν έχουμε και κανέναν λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές του Ελληνικού χρηματιστηρίου. Οι τεράστιες πληγές που άφησε πίσω της η εξάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα χρειαστούν πολλά- πολλά χρόνια για να επουλωθούν. Τα περιθώρια λοιπόν για τον δείκτη περιορίζονται στην καλύτερη περίπτωση για τους επόμενους 12 μήνες σε επίπεδα 100-200 μον. υψηλότερα από τα παρόντα. Εξ’ άλλου δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το γεγονός ότι οι βασικοί ξένοι δείκτες ενδέχεται να τερμάτισαν τον ανοδικό κύκλο τους , με ότι αυτό συνεπάγεται για το ΧΑΑ.
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα η πλησιέστερη αξιόλογη αντίσταση εντοπίζεται στην διαγώνιο D1 και στον τοπικό βυθό των 687 μον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου