Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Λίγο μετά το άνοιγμα... (Antonis)

Μετά από 3 ημέρες ανηλεούς σφυροκοπήματος, σήμερα έγινε η πρώτη απόπειρα (τεχνικής) αντίδρασης. Ας προσπαθήσουμε πρώτα να ψηλαφίσουμε λίγο που σταμάτησε το πρώτο κομμάτι του καταρράκτη.
Από τον Ιανουάριο είχε γίνει η ανάρτηση που αποτελεί εξαιρετικό μπούσουλα. Εκεί γινόταν λόγος για το 185 ως κατάληξη. Η εξέλιξη των πραγμάτων, έκαναν τη δομή πιο πολύπλοκη. Όμως το 185 (184.59) έβαλε ένα πρώτο φρένο στην πτώση.
Δυστυχώς η αίσθησή μου είναι ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πτώση.
Το παραπάνω γράφημα είναι απλώς η προσθήκη των τελευταίων κεριών στην τελευταία παρουσίαση.
Πριν κάνουμε εστίαση σε μικρότερο time frame, αξίζει να θυμηθούμε επίσης μία παρατήρηση στο ημερήσιο:
Εδώ φαίνεται ότι όποτε ο δείκτης προσέκρουσε στη μεσαία bollinger, με το στοχαστικό σε υπεραγορασμένα επίπεδα, ακολούθησε σημαντική πτώση, και δυστυχώς δεν την γλύτωσε ούτε στις 26/6. Τώρα βέβαια ο στοχαστικός βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα, και με δεδομένο ότι ο δείκτης είναι εκτός των bollinger, αυξάνει τις πιθανότητες για μία αξιοπρεπή αντίδραση. Επίσης είναι εμφανείς οι αποκλίσεις σε MACD και RSI
 
Τώρα, ας προσπαθήσουμε να δούμε τις γίνεται σε μικρότερα time frames. Μπορούμε να αναλύσουμε την πτώση από το 244,21 σε 5 κύματα, δημιουργώντας έτσι το (1) του τελευταίου καθοδικού. Επειδή έχει συμπέσει με το 185 όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θεωρητικά θα μπορούσε να είναι και το τέλος της πτώσης! Όμως, πιο πιθανό είναι να είναι το πρώτο σκέλος του  5. Για να εντοπίσουμε το πέρας της ανοδικής αντίδρασης ας χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω πινακάκι που μας δίνει τα επίπεδα fibo r/t του (1). 
 
 Ήδη το 23.6% δοκιμάστηκε σήμερα με το υψηλό στο 198,25. Πιθανό πέρας πάντως είναι κάπου κοντά στο 50% (214,40).
Στο 15λεπτο μπορούμε να φανταστούμε την αρίθμηση παρακάτω, όπου είμαστε σε εξέλιξη του a του (2). Ίσως αυτό φτάσει έως το 200-205 περίπου, ακολουθήσει μία διόρθωση τύπου b, για να ολοκληρωθεί η κίνηση κάπου κοντά στο 215. Εκεί όταν θα έχει αρχίσει να διαχέεται μία ψευτό-ευφορία, θα γίνει μία απότομη (επειδή ακολουθεί ένα 3) πτώση...
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το απρόβλεπτο της κίνησης, χρησιμοποιήθηκε πάλι κάποιο "τεχνικό" επίπεδο για να γίνει μία (τοπική) αντιστροφή. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί απλώς κάποιο από αυτά τα υπολογιζόμενα επίπεδα χρησιμοποιείται από αυτόματα συστήματα τα οποία, ακόμη και στη δική  μας υπανάπτυκτη αγορά πρέπει να εφαρμόζονται. Γι' αυτό το λόγο δεν χάνω την πίστη μου στην Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου