Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Το 12% θα δώσει το σύνθημα…. (ΨΟΥΞ )

Ποιος θέλει ένα μπουρδέλο κοντά στο σπίτι του; Δεν ξέρω να υπάρχει κανείς. Θα πρέπει τουλάχιστον να νοικιάζει πουτάνες σε πελάτες.
Αν δεν ανήκει σ αυτή την κατηγορία η ε.ε. θα πρέπει και εκείνη να θέλει να γίνει ένας ξεκάθαρος λογαριασμός τώρα. Πόσα χρωστάμε και πως είναι δυνατόν να τα δώσουμε πίσω;
Αν δεν βγαίνει να τα δώσουμε , αν δεν μπορούμε, μετά λύπης μας για την χαμένη ευκαιρία και μια
εν δυνάμει μια καλή συνεργασία, θα πρέπει να φύγουμε. Με αξιοπρέπεια.
Εννοώ πως αυτή η λογική συμβαδίζει με όλες τις οικονομικές μεθόδους που λένε πως τέτοιο χρέος σε σχέση με ΑΕΠ δεν μπορεί να υπάρχει.  (δεν είναι κάτι που το βγάζουμε αυθαίρετα απ΄το κεφαλι μας)

Μαζί του συμφωνεί και ό ένας εκ των δύο πιστωτών μου ενώ συνεχίζει να διαφωνεί ο άλλος.
Το ΔΝΤ δεν έχει εκλογικό σώμα να απολογηθεί… μιλάει με αριθμούς γι αυτό και η ματιά
των συμφερόντων που το στηρίζουν διαφέρει απ την πολιτική της Γερμανικής κυβέρνησης
που μαζί με τους δορυφόρους της διαμορφώνει την ατζέντα και τις αποφάσεις της Ε.Ένωσης.
Υπάρχουν χώρες βέβαια που έχουν και χειρότερη αναλογία αλλά έχουν ταυτόχρονα και κάτι ιδιαίτερο που κάνει τους άλλους να αποδέχονται σαν εξαίρεση την περίπτωση τους (ηπα- μεγ.βρετανία- ιαπωνία κ.α.).
Εμείς δεν είμαστε σαν αυτές, συνεπώς θα πρέπει να επικρατήσει η αριθμητική που λέει ότι όσο μένουμε κάτω από αυτές τισ συνθήκες τόσο χειρότερα γινόμαστε. Τόσο χειρότερα γινόμαστε σαν κρατική οντότητα ……σαν διοικητικός μηχανισμός που διαχειρίζεται χρήματα του κεντρικού τομέα.
Δεν μας δίνουν πια τα απαραίτητα κονδύλια να προχωρήσουμε, μας βαλτώνουν. Οι ενισχύσεις τώρα πια από την ε.ε. μας στηρίζουν Μόνο την περιστροφή κάποιων δις γύρω από εμάς με τελική κατάληξη όμως , στην συντριπτική πλειοψηφία τους (90%) στον δανειστή. Εμείς χρεωνόμαστε στα χαρτιά ολοένα και περισσότερα ενώ ταυτόχρονα καίμε με λίπος, και χάνουμε κεφάλαιο.
Ας τα βρούνε και ας μας κάνουν και εμάς εξαίρεση…. αν δεν θέλουν…. Ας κουρέψουν το χρέος να το κάνουν βιώσιμο….Ας το επιμηκύνουν ....Αλλιώς τι σήμερα τι αύριο τι τώρα ….
Αυτή είναι η αλήθεια….. τα υπόλοιπα με τα πρόσωπα και τα κόμματα της χώρας… είναι ψέμα… είναι η προσωρινή λύση. Οτι σχηματισμό και να δημιουργήσουν ….το ίδιο σκηνικό θα ορθώνεται
μπροστά τους ….το ίδιο σκηνικό θα πρέπει ν αντιμετωπίσουν…. το ίδιο πρόβλημα θα πρέπει να λύσουν.
Μέχρι να γίνουν οι λογαριασμοί και ν΄ αλλάξει το σκηνικό θα είναι προσωρινή λύση δεν θα είναι η επόμενη εποχή.
Ο τσίπρας ζήτησε τον λογαριασμό και όταν είδε τις χρεώσεις δεν τον αποδέχτηκε … δεν δέχτηκε τους κανόνες των δανειστών… .Δεν ξέρω αν έκανε καλά που άνοιξε θέμα με χειρουργείο και δεν συνέχισε μια συμβατική αγωγή…
Οι περισσότεροι πάντως συμφωνούμε πως δεν βγαίνει …πως κάτι πρέπει ν αλλάξει…. Στη σχέση αεπ χρέους. Ποια κυβέρνηση θα το πετύχει…. και κάτω από ποια διεθνή συγκυρία δεν με aπασχολεί…αρκεί να το πετύχει.
Αρκεί να πετύχει την απαλλαγή μας από το «μπαίνουμε μέσα κάθε χρονιά…. μα μπαίνουμε μέσα εμείς -το δικό μας κόμμα- οι δικοί μας άνθρωποι κινούν το μαγαζί …εμείς κάνουμε την περιφορά θριάμβου της αποτυχίας… είμαστε οι διοργανωτές της !! »
Αυτό είναι ναι και  το όχι μαζί .Μου θυμίζειτα ζεύγη … ευρω δολάριο….λίρα ευρω…και τις κλειστές
τράπεζες.
Επισημοποίηση του δεν κινείται τίποτα μέχρι νεωτέρας… ακίνητοι Όλοι. Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ …φωνάζουν οι μεν ....Όταν κλείσουν οι τράπεζες μετά πέφτει ξύλο κ πείνα φωνάζουν οι άλλοι.
Στην σημερινή μου κοινωνική συμμετοχή σε ουρα ατμ είδα ότι όλοι δώσαμε με κοινή σιωπή και σεβασμό πρωτοπορία σε μια πολύ νέα κοπέλα που χρησιμοποιούσε πι αλλά μπορούσε να σταθεί όρθια και ακίνητη χωρίς ν ακουμπάει σ΄ αυτό την ώρα της συναλλαγής.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα προσπαθώ να βρω επιχειρήματα για το όχι…. υπάρχουν κάποια στο μεσο μακροπρόθεσμο μέλλον… στο κοντινό τίποτα (ίσως η πίεση για εξορθολογισμό των εξόδων σε κάποιους τομείς).
Του ναι τα έχω εμπεδώσει ….μία απ τα τελευταία 5 χρόνια και λίγο χειρότερα λόγω ανυπακοής
. Το ξέρετε φαντάζομαι το μότο «η ανυπακοή είναι αρετή». Αν δεν το ξέρετε έχετε ένα πράγμα λιγότερο να αναλογιστείτε .
Αν μείνουν όμως τα πράγματα όπως τα τελευταία 5 χρόνια για να μην «πεθάνει» το 40-45% του
πληθυσμού μας Το κράτος θα πρέπει να ξοδεύει λιγότερα ή οι ευρωπαίοι τραπεζίτες να βγάζουν λιγότερα από εμάς.
Εκλογικά τώρα Το 42,5% του πληθυσμού αυτή την πίεση δεν την αντέχει άλλο. Το 47.5% το αντέχει, αν και δεν του αρέσει, και θα κοιτάξει ν απαλλαγεί στην πρώτη ευκαιρία (πως θα την φτιάξει; ποιος θα του τη δώσει; ) και το εναπομείναν 12% κοιτάζει το συμφέρον του αυτή τη στιγμή με αυτούς τους συγκεκριμένους στο τιμόνι εδώ μέσα …μα και εκεί έξω.
Το 12% θα δώσει το σύνθημα…. Αυτό θα αποφασίσει αν είναι τώρα ή στιγμή ή αργότερα. Αυτό θα δείξει την σχέση λίπους βάρους αυτό θα ξεχωρίσει την μυϊκή μάζα του κοινωνικού σώματος.
Παίζουν αντανακλαστικά βαθιά. Μνήμες. Αίσθημα αυτοσυντήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου