Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Στο Eurogroup , διακυβεύεται το μέλλον της κυβέρνησης και όχι του Ευρώ !!!


Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήταν και παραμένουν μηδενικές. Δεν υπάρχει κανένας – μα κανένας-  Έλληνας πολιτικός που θ’ αναλάβει την ιστορική ευθύνη να οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης. 
Στις τελευταίες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, έλαβε μια ξεκάθαρη εντολή. Να διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές μας για να πετύχει την λιγότερο επώδυνη συμφωνία, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης. 
Αν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε αδιέξοδο, το πολιτικό του ένστικτο αυτοσυντήρησης , θα τον οδηγήσει στην μοναδική επιλογή που θα του έχει απομείνει, στις εκλογές !!! Αν δε βρει το σθένος να το πράξει τότε θα εξαναγκαστεί ( βλ. υστερόγραφο).
Αν σε αυτές οδηγηθούμε με το δίλλημα : ευρώ ή δραχμή , είναι βέβαιο ότι θα τις χάσει. Αν όχι , αν αποφύγει τα διλληματικά προεκλογικά συνθήματα , θα τις κερδίσει πανηγυρικά, έχοντας εξασφαλίσει αφ’ ενός μεν το πολιτικό του μέλλον και αφ’ ετέρου ένα καλό άλλοθι για την αλλαγή «πλεύσης» …
Επομένως , τα επόμενα 24ωρα, δεν διακυβεύεται το μέλλον του ευρώ ως εθνικού μας νομίσματος αλλά αποκλειστικά και μόνο το μέλλον της κυβέρνησης. Εμείς με την σειρά μας – παρά το γεγονός ότι πολιτικά , μας χωρίζει άβυσσος- θα της ευχηθούμε καλή επιτυχία , καθώς εκτός από το δικό της μέλλον κρίνεται και το δικό μας….
Η υιοθέτηση του ευρώ σε εθνικό μας νόμισμα , οδήγησε στην εύκολη και φθηνή δανειοδότηση κράτους και πολιτών, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση και την άφρονα υπερχρέωση και των δύο. Αποδείχτηκε – εκ των υστέρων – καταστροφική για τον τόπο. Οι μεν κυβερνήσεις δανείζονταν αφειδώς για να πληρώνουν την ολοένα αυξανόμενη διορισμένη στο Δημόσιο κομματική πελατείας τους, οι δε πολίτες  δανείζονταν με σκοπό την υπερκατανάλωση.  Η επιστροφή στην δραχμή όμως δεν αποτελεί ικανή συνθήκη για να μας επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση. Απεναντίας, θ’ αποτελέσει την χαριστική βολή στην οικονομία και στην κοινωνία. Αποτελεί την ύστατη λύση και αφού έχουμε εξαντλήσει όλες τις άλλες …

Υ.Γ : Το τιμόνι των διαπραγματεύσεων μπορεί να το κρατά ο Α.Τσίπρας , αλλά το χειρόφρενο το κρατά ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας , ο κ. Π. Παυλόπουλος. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι εάν κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας θα παραιτηθεί του αξιώματός του , προκαλώντας πρόωρες εκλογές !!!!! Πρόσφατα δήλωσε ότι "Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ"…… και ο νοών νοείτω !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου