Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ , Η ΛΥΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ …. ( Βασ. Μαρκάκης )

Διαψευστήκαμε παταγωδώς….Όχι αναφορικά με το αν θα επιτευχθεί συμφωνία – εξακολουθούμε να την θεωρούμε αναπόφευκτη- αλλά με το αν και κατά πόσο απ’ αυτήν θα προκύψει λύση ικανή για να αναστρέψει τον κατήφορο σε κοινωνία , οικονομία και δευτερευόντως στους δείκτες …
Σοκαριστήκαμε κι’ εμείς κ.Τσακαλώτε , όχι όμως με την πρόταση των δανειστών, αλλά με εκείνη της κυβέρνησης, καθώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε βαθειά ύφεση.
Αυτός είναι και ο λόγος που αντέδρασε τόσο βίαια πτωτικά η Ελληνική αγορά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις και όχι τόσο από τον φόβο για ρήξη. Αυτήν, την τελευταία, δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, ωστόσο παραμένει απίθανη καθώς η κυβέρνηση έχει οπισθοχωρήσει  χιλιόμετρα ολόκληρα από τις κόκκινες γραμμές της , αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στόχος της είναι η συμφωνία.  Μας προβληματίζει βέβαια η σκληρή και αδιάλλακτη στάση των δανειστών, σε σημείο που ν’ αμφιβάλλουμε για τις πραγματικές προθέσεις των. Θέλουμε όμως να ελπίζουμε ότι εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής του Χότζα με τον χωρικό …
Υπό τις παρούσες συνθήκες , κάθε πρόβλεψη, είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη . Ανούσια, ίσως και ανοησία, η απόπειρα τεχνικής προσέγγισης της αγοράς. Εν τούτοις , δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό και να μην επισημάνουμε ότι η κρισιμότητα της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης αποτυπώνεται ανάγλυφα και στα εβδομαδιαία γραφήματα των τριών δεικτών.
Ο Γεν. δείκτης έκλεισε σχεδόν πάνω στην στήριξη του συστήματός μας που ως γνωστόν – και σύμφωνα πάντα με αυτό- οριοθετεί την μεσοπρόθεσμη τάση. Οι ελπίδες μας πλέον εναπόκεινται σε αυτήν … Ευελπιστούμε είτε στον τερματισμό της πτώσης, είτε σε άμεση αναπήδηση όπως στο παράδειγμα (1).  Ακόμα και αν παραβιαστεί κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας, το μεγάλο ζητούμενο για την διατήρηση του βαριά τραυματισμένου ανοδικού momentum , είναι ένα θετικό εβδομαδιαίο κλείσιμο ( βλ. παράδειγμα 2). 
Ανάλογη εικόνα έχουμε και στο εβδομαδιαίο γράφημα του FTSE25. Το τέλος της νέας εβδομάδας πρέπει οπωσδήποτε να βρει τον δείκτη με θετικό πρόσημο , υψηλότερα των 233 μον.
Εξ’ άλλου ελάχιστα παρακάτω , από τις 227 μον., διέρχεται το υψίστης σημασίας επίπεδο στήριξης 78,6%. Νέα παραβίασή της, έστω και ενδοσυνεδριακά, θ’ αποτελέσει κακό οιωνό…
Αντίθετα από τους δύο προαναφερόμενους δείκτες , στον τραπεζικό δείκτη υπάρχουν ακόμα περιθώρια 25 μον. περαιτέρω πτώσης , χωρίς να κινδυνεύσει το ανοδικό momentum. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου