Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ΠΟΣΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ «ΑΞΙΖΕΙ» ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ?

Δύσκολα μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα, αν δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους της συμφωνίας. Διαφορετικά θ’ αντιμετωπίσει η αγορά μία παράταση μόλις 2-3 μηνών και διαφορετικά μία παράταση 6-9 μηνών. Αλλιώς θα αντιμετωπίσει μία εξαιρετικά επώδυνη συμφωνία στην οποία όμως γίνεται έστω μία αναφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους και αλλιώς επί απουσία αυτής.
Επίσης, οι αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας  αμέσως μετά την ανακοίνωσή της, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία του δείκτη. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις , το ζητούμενο είναι αν ή έντασή των θα είναι τόσο μεγάλη , ώστε να θέσει σε κίνδυνο την …δεδηλωμένη.

Όπως και να έχει , έχω την αίσθηση ότι όσο κακή και αν είναι η συμφωνία , η αγορά θα την αντιμετωπίσει με μεγάλη ανακούφιση, καθώς θα έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Σε αυτή την περίπτωση ο δείκτης αναμένουμε να κινηθεί ανοδικά , καταρχάς  μέχρι την πρώτη αξιόλογη αντίσταση των 756-761 μον. ,  και σε δεύτερη ίσως φάση προς τις κατερχόμενες γραμμές τάσης που απεικονίζονται στο γράφημα και που συμπίπτουν με τις ισχυρότατες και κρίσιμες αντιστάσεις των 818 ( 61,8% του ανοδικού ΑΒ) και 823 μον. ( 23,6% του συνολικού πτωτικού ΒΓ ) Αν και η προσέγγισή των είναι πιθανή , η υπέρβασή των πριν από την ψήφιση της συμφωνίας στην βουλή , φαντάζει απίθανη.
Το καλύτερο σενάριο για τους θερινούς μήνες εξαντλείται στην ζώνη που οριοθετείται από την περιβόητη αντίσταση των 858 μον. ( το κατά Παπαβασιλείου ακρωτήριο Χόρν ) και τους ΜΚΟ 200 ημ. που σήμερα διέρχονται πέριξ των 880 μον. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 730 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου