Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

THE FINAL COUNTDOWN …. ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Τελείωσαν τα ψέματα …Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση .. «…με καταληκτική ημερομηνία της εκκρεμότητας την 5η Ιουνίου: η ημέρα, δηλαδή, που η χώρα θα πρέπει να καταβάλλει στο ΔΝΤ τη δόση των 300 εκατ. Ευρώ και τα οποία δεν διαθέτει
Μετά την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας το κλίμα έχει βελτιωθεί, όμως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι «βρισκόμαστε πολύ μακριά από μία συμφωνία». Και το χειρότερο είναι ότι «…η καθυστέρηση μεγαλώνει το δημοσιονομικό ποσό των μέτρων που απαιτούνται. Ετσι, εκεί που η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σαμαρά είχε μία δημοσιονομική απόσταση περίπου 1,5 δισ. για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3%, τώρα γίνονται συζητήσεις για τριπλάσια μέτρα (4-5 δισ.) για πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 1%. ..»
Η επιστροφή στην δραχμή αναφέρεται ολοένα και από περισσότερα χείλη. Και αν δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όταν εκστομίζεται  από τα χείλη του Π. Λαφαζάνη , σίγουρα προβληματίζει όταν συμβαίνει αυτό από τα χείλη του …. Αλαν Γκρίνσπαν .
Εν μέσω λοιπόν αρνητικότατης ειδησεογραφίας κατά το Σ.Κ. , το πιθανότερο σενάριο για τον δείκτη της μεγάλης ( τρόπος του λέγειν ) κεφαλαιοποίησης FTSE25 είναι να κινηθεί πτωτικά κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας και να δοκιμάσει τις πρώτες στηρίξεις του. 
Εξ’ άλλου και το εβδομαδιαίο κλείσιμο της Παρασκευής προϊδεάζει ότι το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, δεν θα είναι ευχάριστο για τους ταύρους. Το μεγάλο ζητούμενο για να διατηρηθεί το ανοδικό momentum είναι στο τέλος της, ο δείκτης να μην κλείσει χαμηλότερα από την στήριξη του συστήματός μας που διέρχεται από τις 230 μον. 

Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, οι πλησιέστερες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 253,6 και 258 μον. Όσο αφορά τις στηρίξεις εντοπίζονται στις 247 και 244 μον.

Πηγές
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1336002/thn-antistrofh-metrhsh-arhise-o-tsipras.html
http://www.kathimerini.gr/816644/article/epikairothta/politikh/poly-makria-apo-mia-symfwnia
http://www.capital.gr/oikonomia/3016597/alan-gkrinspan-thema-xronou-i-exodos-tis-elladas-apo-to-euro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου