Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ftse25 vs titk_μεσοχρόνια πορεία (the smart goldfish)

Η συγκεκριμένη μετοχή αποτελεί για αρκετούς ΄΄σηματωρό΄΄ (ειδικά για τις ΄΄παλιές καραβάνες΄΄).
Γενικά οι κινήσεις της δεν ΄΄πιάνονται΄΄ εύκολα, μπορεί όμως να αποτελέσει μια σημαντική ένδειξη για κυοφορούμενες εξελίξεις που ακόμα δεν είναι ορατές.

Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε να δούμε ότι κατα τους προηγούμενους μήνες της (σχεδόν) γενικής κατάρρευσης η συγκεκριμένη μετοχή κατάφερε να σχηματίσει και να λύσει ανοδικά έναν σχηματισμό πυθμένα !!. (στην συνέχεια και μετά απο πολύ μεγάλη ταλαιπωρία αντέδρασε έντονα ανοδικά και ο ftse25).
Ο ανοδικός στόχος της σε περίπτωση πλήρης εκτόνωσης του σχηματισμού είναι τα υψηλά των 27 ευρώ.
Επίτευξη αυτού του στόχου, ακόμα και αν ακολουθήσει σοβαρή διόρθωση, θα είναι μια πολύ σοβαρή ένδειξη ότι πράγματι βιώνουμε έναν πραγματικό πυθμένα στις τρέχουσες τιμές (για δείκτες και μετοχές)Στην τρέχουσα περίοδο έχει επιστρέψει στην γραμμή λαιμού αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία να απομακρυνθεί ανοδικά. Αν δεν τα καταφέρει άμεσα και επιστρέψει εκ νέου στα 20 ευρώ τότε οι πιθανότητες να ακυρωθεί ο σχηματισμός πυθμένα θα αυξηθούν πολύ. Η αξιόπιστη καθοδική διάσπαση της ανοδικής στήριξης (με την καθοδική διάσπαση των 20 ευρώ) θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στα χαμηλά των 16 ευρώ..
Προφανώς μια τέτοια εξέλιξη θα έχει άμεση σχέση με αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης:Σε βραχυχρόνιο ορίζοντα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συμπεριφορά της έναντι του ftse25.
Στο επόμενο διάγραμμα φαίνονται καθαρά  τα συνεχή προειδοποιητικά σήματα που έδινε η μετοχή τόσο για διόρθωση όσο και για άνοδο του δείκτη..:Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη μετοχή ακόμα και αν δεν την χρησιμοποιεί κάποιος για trading είναι χρήσιμη σαν μια επιπλέον ένδειξη για τις αποφάσεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου