Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Γ.Δ.- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ( Βασ. Μαρκάκης )

Οι αλλεπάλληλες απόπειρες υπέρβασης της διακεκαυμένης ζώνης των 848-860 μον. (*) που έλαβαν χώρα κατά την εβδομάδα που μας πέρασε δεν καρποφόρησαν .Το γεγονός αυτό συνεπικουρούμενο από την αρνητική ειδησεογραφία, πυροδότησε μαζικές ρευστοποιήσεις κατά την τελευταία συνεδρίασή της, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί η πρώτη σημαντική στήριξη των 818 μον. ( μετατρέποντάς την στην πλησιέστερη αντίσταση ).

Οι ελπίδες πλέον εναπόκεινται στην γνωστή  ζώνη που οριοθετείται από την στήριξη του συστήματός μας ( 805 μον. περίπου) και τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. που διέρχεται από τις 799 μον. Ελάχιστα χαμηλότερα από τις 797 μον. διέρχεται το F/R 78,6% του πρόσφατου ανοδικού από τις 780 στις 857 μον.
Είναι αρκετά πιθανό οι προαναφερόμενες στηρίξεις ν’ ανακόψουν έστω προσωρινά τους πωλητές ή ακόμα και να τερματίσουν την διόρθωση όπως συνέβη στο παραπάνω παράδειγμα το καλοκαίρι του '12.
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 794-7 μον. η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική. Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση των 780 και 774 μον. Όμως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση ….
η στήριξη του συστήματός μας στο εβδομαδιαίο γράφημα που διέρχεται από τις 765 μον. είναι βέβαιο ότι θα υπερασπιστεί γενναία το ανοδικό momentum ..όπως συνέβη στα παραδείγματα του επισημαίνονται με μπλε κύκλους .

(*)Υπενθυμίζεται ότι από εκεί, εκτός από την κατερχόμενη γραμμή τάσης R, διέρχεται και το F/R 23,6% του συνολικού πτωτικού ΒΓ, όπως επίσης και εκείνο του 61,8% του πρόσφατου πτωτικού από τις 945 στις 691 μον., γεγονός που – όπως εγκαίρως επισημάναμε -  καθιστούσε την υπέρβασή της με την πρώτη προσπάθεια παντελώς απίθανη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου