Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Πόσες μονάδες "αξίζει" μία ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές μας ?

Έχω την αίσθηση ότι ο δείκτης σε αυτήν την περίπτωση θα κινηθεί ανοδικά τουλάχιστον μέχρι τις 891-910 μον., αλλά δύσκολα θα καταφέρει να τις υπερβεί, καθώς η συμφωνία προϋποθέτει την παραβίαση των κόκκινων γραμμών της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό  θα φέρει κλυδωνισμούς στην συνοχή της, με αποτέλεσμα να αμαυρωθεί το όποιο θετικό αποτέλεσμα. 
Παρά τους αναμενόμενους κλυδωνισμούς της, θεωρούμε ότι είναι μάλλον απίθανη η πτώση της σε αυτήν την φάση , δηλ. της ενδιάμεσης συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει σοβαρά κατά την τελική συμφωνία, που όμως δεν αναμένεται πρίν από το Φθινόπωρο. 

Επομένως  αν και εφ’ όσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις μας , η μέχρι σήμερα σημαντική αντίσταση των 850 μον., αργά ή γρήγορα, θα μετατραπεί σε στήριξη που κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου , θα ανακόψει τους πωλητές στην φάση  της κατοχύρωσης των κερδών τους. 
Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένουμε τον δείκτη να διακυμανθεί μεταξύ 950-960 μον. ( στην καλύτερη των περιπτώσεων ) και 850 μον. ( πάντα υπό την προϋπόθεση της επίτευξης ενδιάμεσης συμφωνίας, που εξακολουθεί και παραμένει το πιθανότερο σενάριο. ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου