Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

"Καταδικασμένη" η αντίσταση των 857 μον. ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Το σημαντικότερο θετικό γεγονός κατά την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αναμφίβολα η υπέρβαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης R και η διατήρηση του δείκτη πάνω απ’ αυτήν, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση .
Στα αρνητικά θα σημειώσουμε τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες απόπειρες υπέρβασης της διακεκαυμένης ζώνης των 848-860 μον. (Υπενθυμίζεται ότι από εκεί διέρχεται  το F/R 23,6% του συνολικού πτωτικού ΒΓ, όπως επίσης και εκείνο του 61,8-66 % του πρόσφατου πτωτικού από τις 945 στις 691 μον.)
Παρ’ όλα αυτά –όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου- θεωρούμε ότι η αντίσταση των 857 μον. είναι «καταδικασμένη» να διασπαστεί … Κάθε απόπειρα όχι μόνο μειώνει, αλλά απεναντίας αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τις πιθανότητες υπέρβασής της !!! Δυστυχώς είναι αδύνατο να προσδιορίσουμε το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί. Ίσως είναι ζήτημα ολίγων ημερών , ίσως και 1-2 εβδομάδων. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να προσδιορίσουμε τον καταλύτη για την ανοδική εκτόνωση του σχηματισμού. Δεν είναι άλλος από την επίτευξη συμφωνίας- μιας οποιασδήποτε συμφωνίας-  με τους δανειστές μας, σενάριο εξαιρετικά πιθανό καθώς η συμφωνία είναι μονόδρομος.

Η υπέρβαση λοιπόν των 857 μον., είναι το πιθανότερο σενάριο για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των σημαντικών στηρίξεων των  Α) 825 μον. (απ’ όπου διέρχεται το ανοδικό gap) ,  Β) των 823,6 και 815,6 μον. (απ’ όπου διέρχεται το 50% και 61,8% επίπεδο διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού αντίστοιχα) και τέλος Γ) του εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που σήμερα διέρχεται από τις 811 μον. Ενδεχόμενη παραβίασή των θα προϊδεάσει για αρνητικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και θα μειώσει τις πιθανότητες επαλήθευσής του.
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα , είναι η πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες που ο δείκτης καταφέρνει να δώσει κλεισίματα υψηλότερα της αντίστασης του συστήματός μας. Το γεγονός αυτό ίσως να σηματοδοτεί το τέλος της πτωτικής τάσης. Θα το ισχυριστούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα αν κατά την πρώτη αξιόλογη διόρθωση δεν παραβιαστεί ( με εβδομαδιαίο κλείσιμο) η στήριξη του συστήματός μας (πράσινο βέλος)  όπως συνέβη στα παραδείγματα που επισημαίνονται στο γράφημα με μπλε κύκλους. Ο δείκτης απειλεί πλέον με αξιώσεις τις κατερχόμενες γραμμές τάσης. Οι σημαντικότερες και εξαιρετικά κρίσιμες για την ανοδική του πορεία αντιστάσεις εντοπίζονται στις 894 (εβδομαδιαία τοπική κορυφή)  και τις 922 μον. απ’ όπου διέρχεται ο ΜΚΟ200 εβδομάδων, αλλά και το πιθανολογούμενο άνω όριο σχηματισμού σημαίας. Ίσως κριθεί σε αυτές η μεσοπρόθεσμη τάση.
Την καθοριστική σημασία των 950 μον. έρχεται να μας την επιβεβαιώσει και η αντίσταση του συστήματός μας στο μηνιαίο γράφημα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG
Όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες , έτσι και τώρα θα σας καλέσουμε να εμπιστευτείτε την ζώνη στήριξης του συστήματός μας. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα αυτής, η θέση σας δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT..
Η θέση σας είναι αντίθετη στην βραχυπρόθεσμη τάση γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους. Όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, έτσι και τώρα, θεωρούμε μάλλον σκόπιμο να την κλείσετε είτε σε ενδεχόμενη προσέγγιση των πρώτων στηρίξεων που επισημαίνονται στο γράφημα κατοχυρώνοντας τα κέρδη σας , είτε σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 857 μον, προκειμένου να περιορίσετε τις απώλειες. Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα κινηθεί ανοδικά τουλάχιστον μέχρι τις 891 μον. 

Κλείνοντας , σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι καλή τύχη σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκετε …  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου