Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Μετοχική ιδέα και αριστερή ιδεολογία, δύο πόλοι ομώνυμων φορτίων …( Β. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Η παραβίαση της διαγωνίου στήριξης V.M.και ειδικά του τοπικού βυθού των 708 μον., κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας , επιδείνωσε δραματικά την τεχν. εικόνα. Όμως, η εντυπωσιακή ανακατάληψή των προς το τέλος της , επούλωσε εν μέρει την βαριά τραυματισμένη βραχυπρόθεσμη τάση και άφησε κάποιες αμυδρές ελπίδες για την πλήρη ίασή της….
Κατά την νέα εβδομάδα, η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας και το συγκρουσιακό κλίμα που επικράτησε στο Eurogroup της Ρίγα της Λετονίας , θα γίνει μάλλον η αφορμή,  ο δείκτης να κινηθεί πτωτικά προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι πλησιέστερες στηρίξεις , που δεν είναι άλλες από την V.M. ( πλησίον της οποίας διέρχεται η στήριξη του συστήματός μας αλλά και το ανοδικό gap των 736 μον.) , τις 723 μον. ( τοπικός βυθός 19/3 ) , ίσως και εκείνης των 708 μον. (τοπικός βυθός 28/1).
Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι μία ενδεχόμενη διόρθωση μέχρι την ζώνη 736-723 μον.,(σενάριο πολύ πιθανό) δεν θ’ ακυρώσει το ανοδικό momentum των τελευταίων ημερών. 

Η πλησιέστερη αντίσταση οριοθετείται από τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. ( μωβ γραμμή ) που διέρχεται από τις 766 μον. Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 795-7 μον. Ενδεχόμενη υπέρβασή της θα υποχρεώσει σε εσπευσμένο κλείσιμο short θέσεων , με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η άνοδος και ο δείκτης να κινηθεί προς την πρώτη σημαντική αντίσταση των 818 μον. Υπενθυμίζεται ότι η υπέρβαση των 818 μον. αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση προκειμένου ν’ ακυρωθεί, ή έστω  ν’ αναβληθεί το βασικό μας σενάριο που πιθανολογεί την προσέγγιση των 666 μον. 
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 850-860 μον. απ’ όπου εκτός από την κατερχόμενη γραμμή τάσης R, διέρχεται και το F/R 23,6% του συνολικού πτωτικού ΒΓ, όπως επίσης και εκείνο του 61,8% του πρόσφατου πτωτικού από τις 945 στις 691 μον. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η προσέγγιση της ζώνης των 850-860 μον. αποτελεί έναν εφικτό στόχο , αρκεί να διαφανούν έστω κάποιες ενδείξεις επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους μας. 
Εάν τελικά επιτευχθεί και αποφευχθεί η ρήξη , αναμένουμε τον δείκτη να κινηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προς τις 950 μον. και μέχρι το τέλος του έτους ίσως και προς τις 1050 μον. (Με την παρούσα κυβέρνηση δύσκολα θα επιτευχθούν επίπεδα υψηλότερα των 1050 μον. Κακά τα ψέματα σύντροφοι, δυστυχώς η μετοχική ιδέα και η αριστερή ιδεολογία, είναι δύο πόλοι ομώνυμων φορτίων …απωθούνται !!!)
Επανερχόμενοι στην τεχν. εικόνα και στο  εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να επισημάνουμε ότι η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 776 μον. και ότι η αντίσταση του συστήματός μας διέρχεται περίπου από τις 810 μον. Σύμφωνα με αυτό, απαιτούνται 1-2 κλεισίματα υψηλότερα αυτής για την αναστροφή της πτωτικής τάσης.
--------------οοο------------------
Περί δημοψηφίσματος : Όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά θα επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση διότι : 
1. Θα χαθεί άσκοπα πολύτιμος χρόνος (που δεν τον διαθέτουμε) , καθώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα του. 
2. Το θετικό αποτέλεσμα , δηλ. η παραμονή στο ευρώ,  θα αποδυναμώσει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας καθώς θ’ απολέσει το μοναδικό όπλο της που δεν είναι άλλο από εκείνο της απειλής εξόδου. 
3. Και μόνο η ανακοίνωσή του θα επιδεινώσει την ψυχολογία – παρά το βέβαιο του αποτελέσματος – με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία , ειδικά αν λάβει χώρα κατά την τουριστική περίοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου