Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Έλληνες επενδυτές , παιδιά ενός κατώτερου θεού …(Μέρος 3ον)

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις, αν και εφ’ όσον επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup στις 24 Απριλίου, ο δείκτης θα κινηθεί ανοδικά προς την ευρύτερη περιοχή ( +,- 10 μον.) των 866 μον. Στην αντίθετη , απευκταία περίπτωση , θα κινηθεί πτωτικά  προς το τελευταίο ανάχωμα των 666 μον.

Στην μεν πρώτη περίπτωση , που επιτευχθεί συμφωνία , θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες ότι τελικά θα αποφευχθεί η ρήξη με τους εταίρους μας κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Ιουνίου όπου θα κριθεί το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Αν ευοδωθούν, ο δείκτης θα μπορούσε να προσεγγίσει τα επίπεδα των 965 και μέχρι το τέλος του έτους ακόμα και εκείνα των 1050 μον.
Στην περίπτωση που επιτευχθεί προσωρινά συμφωνία στο Eurogroup στις 24 Απριλίου αλλά στην συνέχεια δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις του Ιουνίου και η χώρα βρεθεί με το ένα πόδι έξω από την Ευρωζώνη, τότε η καταβαράθρωση του δείκτη – τουλάχιστον μέχρι τις 666 μον., σε πρώτη φάση, - θα καταστεί αναπόφευκτη.
Επειδή θεωρώ την έξοδό μας από την Ευρωζώνη παντελώς απίθανη, πιστεύω ακράδαντα ότι σε ενδεχόμενη ρήξη κατά τις  διαπραγματεύσεις του Ιουνίου, το πιθανότερο σενάριο είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και η πρόωρος προσφυγή στις κάλπες.  Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει , θα υπογράψει το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο και ο δείκτης μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία (και με πιθανό σημείο αναφοράς τις 666 μον.), θα τεθεί εκ νέου σε σταθερή ανοδική  τροχιά. Αμήν !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου