Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Έλληνες επενδυτές , παιδιά ενός κατώτερου θεού …(Μέρος 2ον)

Η προηγούμενη ανάρτηση δεν είχε σκοπό να αναδείξει τόσο την σημασία των 1052 μον., όσο εκείνης των 866 μον. Αντιστοιχεί στο F/R 23,6% του πτωτικού ΒΓ. Έχω την αίσθηση ότι – αργά ή γρήγορα και εκτός απροόπτου – θα δοκιμαστεί εκ νέου ( μάλλον ανεπιτυχώς ) και εκεί θα κριθεί η βραχυπρόθεσμη πορεία του δείκτη. Ενδεχόμενη υπέρβασή της θα βελτιώσει σημαντικά την τεχν. εικόνα και ίσως θέσει τις βάσεις για τις 964 μον. Στον αντίποδα, νέα αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασης των 866 μον., θ’ αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πτωτικής κίνησης προς τις 666 μον. Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραβίαση των 818 μον., αποτελεί το βασικό μας και πιθανότερο σενάριο. Προκειμένου να ακυρωθεί ή έστω ν’ αναβληθεί, απαιτείται η ανακατάληψη και κυρίως η διατήρηση του δείκτη υψηλότερα των 818 μον.

Ο δείκτης εξακολουθεί να διακυμαίνεται εντός μικρού σχετικά εύρους, μεταξύ της στήριξης του συστήματός μας ( πράσινο βέλος ) και της ζώνης αντίστασης που οριοθετείται από εκείνη του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ) και του εκθ. ΜΚΟ30 ημ ( μωβ γραμμή ) . Η υπέρβαση του ενός ή του άλλου ορίου θα καθορίσει την τάση για αρκετές ημέρες. Σε γενικές γραμμές η υπέρβαση των 799 μον., θ’ αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες  κατάκτησης των 860 μον. Αντίθετα η παραβίαση των 759 μον.,  θ’ αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες  να δοκιμαστεί εκ νέου η σημαντική στήριξη της διαγωνίου V.M., με λιγοστές πιθανότητες επιτυχίας. 
Όσο αφορά το εβδομαδιαίο γράφημα το μεγάλο ζητούμενο παραμένει αφ’ ενός μεν η διατήρηση του δείκτη υψηλότερα των 722 μον. και αφ’ ετέρου, η διαδοχική υπέρβαση της R1, της αντίστασης του συστήματός μας – προσέξτε ότι όλες οι προηγηθείσες ανοδικές αντιδράσεις , τερμάτισαν πάνω της – και τέλος της R .
Αναφορικά με το μηνιαίο γράφημα , ελάχιστη προϋπόθεση για την αναστροφή της τάσης είναι η υπέρβαση τουλάχιστον της κατερχόμενης γραμμής τάσης R. Για δε την αποφυγή της ραγδαίας επιδείνωσης της τεχν. εικόνα , απαιτείται η διατήρηση του δείκτη υψηλότερα της V.M. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου