Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Γ.Δ.: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ …

Το σημαντικότερο αρνητικό τεχν. γεγονός κατά την εβδομάδα που πέρασε ήταν αναμφίβολα η παραβίαση της σημαντικής στήριξης των 759 μον. Η άμεση ανακατάληψή της και στην συνέχεια η επιβεβαίωσή της σαν στήριξη στην πρώτη πτωτική διόρθωση , αποτελούν την ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης .

Η διαφαινόμενη βελτίωση των Ελληνο-Ευρωπαϊκών σχέσεων κατά την σύνοδο κορυφής , είχε σαν αποτέλεσμα ο δείκτης ν’ αντιδράσει ( επιτέλους) ανοδικά από την διαγώνια στήριξη (V.M.), αφήνοντας θετικές παρακαταθήκες για την νέα εβδομάδα.
Το μεγάλο ζητούμενο για την Ελληνική αγορά είναι η καταβολή μιας –έστω μικρής – δόσης από τους δανειστές μας, γεγονός που προϋποθέτει να μείνουν ικανοποιημένοι από την λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του την Δευτέρα στην Γερμανίδα καγκελάριο. Η καταβολή της πρώτης δόσης, ίσως σηματοδοτήσει την νέα εποχή των Ελληνο-Ευρωπαϊκών σχέσεων, γεγονός που θα δώσει στον δείκτη την ευκαιρία  να καλύψει σημαντικό μέρος από τις πρόσφατες απώλειές του, καθώς θα έχει απομακρυνθεί για ακόμα μία φορά –στο παρά πέντε – το πιστωτικό γεγονός. 
Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες. Ακόμα και αν καταβληθεί η δόση, όπως όλα δείχνουν, έτσι θα κυλήσουν οι επόμενες εβδομάδες , μήνες , ίσως και χρόνια. Η Ελληνική οικονομία σαν ναρκομανής, θα εξαρτάται για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα από την δόση της …έως ότου δοθεί μία οριστική λύση – με τον έναν ή τον «άλλον» τρόπο – στην βιωσιμότητα του μη αποπληρώσιμου χρέους της.
Ο δείκτης, θα βασανίζει και θα βασανίζεται, σε μία πλευρική κίνηση διακατεχόμενος υπό του συνδρόμου του Κολόμβου. Ως γνωστό, ο Γενοβέζος θαλασσοπόρος όταν ξεκίνησε δεν ήξερε που πήγαινε και όταν έφθασε δεν ήξερε που βρισκόταν….
Το κλείσιμο της Παρασκευής άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα, καθώς ο δείκτης προσέκρουσε για πολλοστή φορά στην κατερχόμενη γραμμή τάσης R1. Όμως, κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου , κατά την νέα εβδομάδα αναμένουμε να την υπερβεί και να κινηθεί τουλάχιστον προς την αντίσταση του συστήματός μας, που σήμερα διέρχεται περίπου από τις 788 μον. Ως γνωστόν, η υπέρβασή της ζώνης που οριοθετείται απ’ αυτήν και τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ., αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση της σημαντικής αντίστασης των 867 μον. (23,6% του πτωτικού ΒΓ) και στην συνέχεια της κατερχόμενης γραμμής τάσης R. Για την προσέγγισή των ενδεχομένως να αρκεί η καταβολή της δόσης , όμως για την υπέρβασή των θα χρειαστεί κάτι τις περισσότερο…
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα της R, ως πιθανότερο σενάριο παραμένει η προσγείωσή του στις 666 μον.
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα , έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το μεγάλο ζητούμενο για την αναστροφή της τάσης παραμένει η υπέρβαση της αντίστασης του συστήματος μας , με ένα τουλάχιστο εβδομαδιαίο κλείσιμο.
Όσο αφορά δε το μηνιαίο γράφημα το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η έξοδος του δείκτη από τα καλά αφοριζόμενο πτωτικό κανάλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου