Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ....

Το σημαντικότερα αρνητικά τεχνικά γεγονότα κατά την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η παραβίαση των 865 μον. και κυρίως εκείνης της ανερχόμενης γραμμής τάσης S1 .

Στην συνέχεια , όλη η υπόλοιπη εβδομάδα αναλώθηκε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια διαφύλαξης των κρίσιμων στηρίξεων 850 και 838 μον. Από την πρώτη, διέρχεται η στήριξη του συστήματός μας αλλά και ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Ενδεχόμενη παραβίασή των θ’ αποτελέσει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στο στρατόπεδο των ταύρων, καθώς θα επιδεινώσει σημαντικά την τεχν. εικόνα. Στην απευκταία δε περίπτωση που παραβιαστούν και οι αμέσως επόμενες σημαντικές στηρίξεις των 827 και 818 , πολύ φοβάμαι ότι η πτώση θα λάβει δραματικές διαστάσεις.
Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται τουλάχιστον η υπέρβαση της αντίστασης του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 877 μον. και στην συνέχεια ο δείκτης ν’ απειλήσει το επίπεδο διόρθωσης 50 και 66 % του πρόσφατου πτωτικού , δηλ. τις 894 και 910 μον.
Όσο αφορά το εβδομαδιαίο γράφημα, το μεγάλο ζητούμενο για την βελτίωση της τάσης είναι ένα τουλάχιστο ( εβδομαδιαίο) κλείσιμο υψηλότερα των 891μον. 
Σημειωτέον ότι πέριξ του προαναφερόμενου επιπέδου αντίστασης των 891 μον. θα συναντηθεί ο δείκτης με την κατερχόμενη μαύρη γραμμή τάσης στο μηνιαίο γράφημα.

Εκτίμηση : Η πορεία του δείκτη βραχυπρόθεσμα θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τ’ αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές μας εν’ όψει του Eurogroup της Δευτέρας, γεγονός που καθιστά οποιαδήποτε πρόβλεψη, εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου