Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

ΧΑΑ: ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ... . ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Καταρρέει ο Γεν. δείκτης του Ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν τον χειρότερο εφιάλτη της αγοράς, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ. Ο ακήρυχτος Ελληνο-Γερμανικός πόλεμος έχει εντείνει τους φόβους των… Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας , δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι θα βρεθεί σύντομα λύση.

Συμμερίζομαι απόλυτα τους φόβους των πωλητών αναφορικά με το «σύντομα», αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανησυχώ για το αν και κατά πόσο θα βρεθεί λύση. Οι πιθανότητες εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη είναι μηδενικές, καθώς κάτι τέτοιο θα στοίχιζε πανάκριβα και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Θα είναι τεράστιες οι απώλειες σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο , γεγονός που το καθιστά ως σενάριο παντελώς απίθανο.
Ο  φόβος όμως,  θα εξακολουθήσει να πλανάται για πολλούς μήνες ακόμα, ίσως και χρόνια, πάνω από την κοινωνία και …τα γραφήματα, γεγονός που με καθιστά πολύ επιφυλακτικό για τις προοπτικές του Ελληνικού χρηματιστηρίου. 
Η εκτίμησή μας ότι λαμβάνει χώρα μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα παραμένει αναλλοίωτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν αναμένουμε για τους επόμενους 12-24 μήνες υψηλότερα επίπεδα των 1380 μον., ή χαμηλότερα των 470 μον.  Ακόμα και η προσέγγισή των, φαντάζει απίθανη…. Η Ελληνική αγορά θα εξακολουθήσει να άγεται και να φέρεται από τα πρωτοσέλιδα του ….Spiegel …
Από τεχν. άποψη, θα επαναλάβουμε ότι «Η νέα υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα της στήριξης των 818 μον., αναζωπύρωσε το σενάριο των 666 μον. ( 78,6% του ΑΒ). Ενδεχόμενη δε παραβίαση και των 759 μον. ( 78,6% του ΓΔ ), θ’ αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες επαλήθευσής του. Για να μειωθούν , απαιτείται τουλάχιστον η άμεση ανακατάληψη των 818 μον. και η υπέρβαση των 865 (23,6% του ΒΓ).
Για να τεθεί εκ νέου σε σταθερή ανοδική τροχιά ο δείκτης, απαιτείται η υπέρβαση κατ’ αρχάς των 965 μον. ( 38,2% του ΒΓ ) και στην συνέχεια των 1050 μον.» 
Αναφορικά με την βραχυπρόθεσμη τάση , θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο ενδοσυνεδριακό υψηλό της Παρασκευής , στις 799 μον.  , (απ’ όπου διέρχεται το F/R 61,8% ) Ενδεχόμενη υπέρβασή του κατά την νέα εβδομάδα, θα σηματοδοτήσει ανοδική αντίδραση , τουλάχιστον μέχρι την ζώνη που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ) και τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. που σήμερα τυχαίνει να συμπίπτουν. 
Έτσι κι’ αλλιώς από την σημαντική στήριξη των 759 μον., είναι εξαιρετικά πιθανή μία αξιόλογη ανοδική διόρθωση , με στόχο την διαγώνιο ισχυρή αντίσταση R., η οποία θα πρέπει μάλλον να εκληφθεί ως ευκαιρία για απεγκλωβισμούς , ίσως και λήψης short θέσεων….
Όσο αφορά το εβδομαδιαίο γράφημα, το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η υπέρβαση των κατερχόμενων γραμμών τάσης που απεικονίζονται στο γράφημα …
...και βέβαια, της αντίστασης του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου