Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Από την πορεία των διαπραγματεύσεων διακυβεύονται τουλάχιστον 100 μονάδες.

Από την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών μας στις Βρυξέλλες , διακυβεύονται τουλάχιστον 100 μον. 
Σε ενδεχόμενη αποτυχία ενός «έντιμου» συμβιβασμού, ο δείκτης θα κινηθεί πτωτικά προς τις 666 μον., επαληθεύοντας το βασικό μας σενάριο που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, αφ' ης στιγμής παραβιάστηκαν οι 818 μον. (και έως ότου ανακτηθούν εκ νέου …)
Στον αντίποδα, αν επιτευχθεί συμφωνία και «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση, ο δείκτης θα κινηθεί προς τις 866 μον. 
Θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα η Ελλάδα και οι πιστωτές της τελικά θα καταλήξουν σε μια συμβιβαστική συμφωνία, όμως αυτό μάλλον δεν θα επιτευχθεί άμεσα.  Ως εκ τούτου , ο δείκτης θα ταλαιπωρείται για μερικές συνεδριάσεις ακόμα , φροντίζοντας όμως ταυτόχρονα, να μην απειληθούν κρίσιμες στηρίξεις….

…όπως συνέβη κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής , όπου διατηρήθηκε αλώβητη , η σημαντική στήριξη των 759 μον., γεγονός που διατηρεί βάσιμες τις ελπίδες μας ότι ίσως να ολοκληρώθηκε σε αυτές η διόρθωση.
Το μεγάλο ζητούμενο για την αναστροφή της πτωτικής βραχυπρόθεσμης τάσης, παραμένει η υπέρβαση της ζώνης που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας ( μαυρο-κόκκινη γραμμή ) και εκείνης του εκθ.ΜΚΟ30 ημ. ( μωβ γραμμή ). Αποτελεί σχετικά αξιόπιστο stop loss για όσους έχουν short θέσεις...
Για την ουσιαστική αλλαγή της τάσης απαιτείται η υπέρβαση της πολύ ισχυρής , κρίσιμης και καθοριστικής ζώνης αντίστασης των 860-866 μον. Η προσέγγισή της αποτελεί έναν απόλυτα εφικτό στόχο, όμως για την υπέρβασή της έχω τις αμφιβολίες μου…Πάντως σε αυτήν την περίπτωση, έχω την αίσθηση ότι ο δείκτης – παρά το ότι έχει ν’ αντιμετωπίσει ισχυρότατες αντιστάσεις- θα κατευθυνθεί προς τις 964 μον. Υψηλότερα επίπεδα δεν αναμένονται πριν από τους θερινούς μήνες και αν δεν υπογραφεί το …3ο κατά σειρά μνημόνιο ή όπως αλλιώς ονομαστεί …( προσωπικά θα προτιμούσα ένα εύηχο δισύλλαβο όνομα , ….ει δυνατόν γένους θηλυκού ….Κούλα, Σούλα , Τούλα κ.λ.π., κάτι ανάλογο δηλαδή με τα ονόματα που δίνονται στους τυφώνες )
Η πλησιέστερη σημαντική στήριξη δεν είναι άλλη από την διαγώνιο V.M. Πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα επιταχυνθεί σημαντικά η πτώση. Αποτελεί σχετικά αξιόπιστο stop loss…
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το σύστημά μας , για την αναστροφή της τάσης απαιτούνται εβδομαδιαία κλεισίματα υψηλότερα των 850 μον., απ’ όπου διέρχεται η αντίστασή του.....
..........Προσέξτε ότι σε αυτήν τερμάτισαν όλες οι προηγούμενες αξιόλογες ανοδικές αντιδράσεις.
Όσο αφορά το μηνιαίο γράφημα, η έξοδος από το καλά αφοριζόμενο ( ίσως και αφορισμένο ) πτωτικό κανάλι , αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για την αναστροφή της τάσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου