Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ....( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Αν και η ειδησεογραφία τρέχει πολύ γρηγορότερα από τα δάκτυλά μου πάνω στα πλήκτρα του κομπιούτερ , θα δοκιμάσουμε να προσεγγίσουμε τεχνικά τον δείκτη …..προσποιούμενοι ότι μπορεί και να τα καταφέρουμε….
Σε αντίθεση με τον γεν. δείκτη , ο FTSE25 έχει ήδη παραβιάσει το τελευταίο ανάχωμα των ταύρων ,( το επίπεδο 78,6% του συνολικού ανοδικού από τις 167 στις 445 μον.) που διέρχεται από τις 227 μον. , γεγονός που αυξάνει στατιστικά τις πιθανότητες  να κινηθεί -σε βάθος χρόνου- προς τα ιστορικά χαμηλά του…..Για να αναβληθεί ή ν’ ακυρωθεί το εν λόγω ενδεχόμενο, πρέπει ν’ ανακαταληφθεί άμεσα η αντίσταση τουλάχιστον των 227 μον. ( γίναμε μάρτυρες μιας αποτυχημένης προσπάθειας κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής ) και στην συνέχεια ο δείκτης ν’ απειλήσει με αξιώσεις και εκείνη των 244 μον. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 250 μον. και η αμέσως επόμενη – εξαιρετικά κρίσιμη- στις 267 μον.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ …
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT ….
Είσαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Διατηρήστε την θέση σας, δεν εμπνέει καμία ανησυχία για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 227 μον. Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 244-250 μον.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG ….
Η τελευταία (ίσως) ελπίδα σας είναι να διατηρηθεί σε επίπεδο γεν. δείκτη η στήριξη των 666 μον…..δεν σας κρύβω ότι έχω καλό προαίσθημα….απομένει να το δούμε και στο ταμπλό….
Καλή τύχη , σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκετε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου