Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

FTSE25- ΟΙ 227 μον. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ , ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ…

Η πορεία του δείκτη  θα εξακολουθήσει –όπως όλο το τελευταίο διάστημα- ν’ ακολουθεί απαρέγκλιτα  εκείνης των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας. Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να  προδικάσουμε το αποτέλεσμα, ωστόσο εκτιμούμε ότι όποιο και αν είναι, θα μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα , κατά την διάρκεια του οποίου τα συναισθήματα θα εναλλάσσονται , σαν ….τα πουκάμισα του Βαρουφάκη . Τα candlesticks στα γραφήματα θα θυμίζουν  γιο-γιο … Οι traders , στο τέλος κάθε συνεδρίασης , θα αισθάνονται όπως οι καουμπόηδες μετά από  ροντέο … Οι χρηματιστηριακές ,  με κάθε πινακίδιο θα προσφέρουν δωρεάν, μια χούφτα δραμαμίνες … Τα όποια κέρδη θα καταλήξουν στις τσέπες των νευρολόγων….

Από τεχνική άποψη, για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 227 μον. , θα παραμένουν βάσιμες οι ελπίδες ότι λαμβάνει χώρα  σχηματισμός αναστροφής της πτωτικής πορείας του . Ενδεχόμενη παραβίασή των , θ’ αποτελέσει αρνητικότατη εξέλιξη , καθώς τα πρόσφατα χαμηλά των 209 μον. είναι αμφίβολο αν θ’ αντέξουν…. Σε αυτήν, την απευκταία περίπτωση , ο δείκτης ενδέχεται να ξαναδοκιμάσει τα ιστορικά χαμηλά του…. 
Η πρόσφατη ανοδική αντίδραση τερμάτισε (?) στις 264μον., σε απόσταση μόλις μίας μονάδας από το  επίπεδο διόρθωσης 23,6% του συνολικού πτωτικού κύματος ΒΓ , υπενθυμίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στους ενθουσιώδεις αγοραστές, ότι η τάση παραμένει πτωτική. 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ….
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται μεταξύ στήριξης ( πράσινο βέλος )και αντίστασης (μαύρο βέλος) του συστήματός μας , θεωρώ σκόπιμη μάλλον την αποχή. Η υπέρβαση της μιας ή της άλλης , ενδέχεται να καθορίσει την βραχυπρόθεσμη τάση των επόμενων συνεδριάσεων. 
Σεβαστείτε τα stops ,........ με την ίδια ευκολία που μπορώ να φανταστώ τον δείκτη 100 μον. υψηλότερα, μπορώ να τον φανταστώ και 100 μον. χαμηλότερα. 
Καλή τύχη σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκετε ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου