Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ !!! ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου, η διαφαινόμενη σύναψη εκεχειρίας μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών μας ,αν και εύθραυστη , θα γίνει μάλλον ο καταλύτης που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στον δείκτη , για να κινηθεί προς την σημαντική, ισχυρή και κρίσιμη αντίσταση των 964 μον. ( 38,2% του συνολικού πτωτικού ΒΓ). Μετά,….μετά αρχίζουν τα δύσκολα !!!!

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το καλύτερο μακροπρόθεσμο σενάριο για τον δείκτη εξαντλείται στα όρια των 1050 μον. Από εκεί διέρχεται το σημείο εκκίνησης του τελευταίου μεγάλου πτωτικού κύματος –με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυματική ανάλυση-, το επίπεδο διόρθωσης 50% του συνολικού πτωτικού ΒΓ και ο απλός ΜΚΟ200 ημ. Η υπέρβασή των 1050 μον. – γεγονός που αποτελεί προαπαιτούμενο για ν’ αποφευχθούν στο μέλλον νέα ετήσια χαμηλά ( ή ακόμα και ιστορικά)- φαντάζει ουτοπία !!!
Η κατάκτηση των 1400 μον. έλαβε χώρα με την τότε επικρατούσα προοπτική (και υπόσχεση των εταίρων μας) της αναδιάρθρωσης του μη βιώσιμου χρέους μας. Θα μπορέσουν ν’ ανακτηθούν στο μέλλον, μόνο αν και εφ’ όσον τεθεί εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων !!!!Μέχρι τότε , δείκτης ( και κοινωνία ) θα ταλαιπωρούνται σε μία πλευρική κίνηση που θα διαρκέσει μήνες , ίσως και χρόνια …
Ο πρόσφατος σχηματισμός ανάστροφου ΩΚΩ που απεικονίζεται στο γράφημα με μπλε κεφαλές βελών, αποτελεί αναμφίβολα μία εξαιρετικά θετική τεχνική εξέλιξη. Όσο διατηρείται «ζωντανός», - γεγονός που προϋποθέτει την παραμονή του δείκτη υψηλότερα των ορίων των ώμων, δηλ. των 750 μον.- θα παραμένουν βάσιμες οι ελπίδες των ταύρων ότι τερμάτισε το πολύμηνο μαρτύριό των .
Η παράδοση που θέλει τον δείκτη να κλείνει με αρνητικό πρόσημο όταν έχει προηγηθεί εβδομαδιαίο κλείσιμο ακριβώς πάνω στην αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ) , διατηρήθηκε στο ακέραιο…
Αναφορικά με την βραχυπρόθεσμη τάση είναι σαφέστατα ανοδική και θα παραμείνει για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα της ζώνης που οριοθετείται από την ανερχόμενη γραμμή τάσης S1 , την στήριξη του συστήματός μας ( πράσινο βέλος ) και τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. Δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε ευλαβικά και εκείνη θα σας ανταμείψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου