Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Πλησιάζει η μέρα της μεγάλης ρήξης ή της ταπεινωτικής ήττας...( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Χορηγός ο συνήθης ύποπτος SOLWN, Πηγή : άγνωστη ...

Ο αρχικός μεγάλος ενθουσιασμός των πρώτων συνεδριάσεων της εβδομάδας , έδωσε την θέση του στην απογοήτευση , στο σκεπτικισμό, καθώς η κυβέρνηση – παρά την (σωστή κατά την γνώμη μας ) υπαναχώρηση κατά …67% από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις – εν τούτοις προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω στην αδιαλλαξία του …τοίχους του Βερολίνου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δείχνει απομονωμένη ακόμα και από τους εν δυνάμει συμμάχους της , τις χώρες του Νότου και τις ΗΠΑ….Ο μοναδικός της σύμμαχος , ο Ρώσος Πρόεδρος , είναι εξ’ ίσου απομονωμένος στην διεθνή σκακιέρα …
Όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η μέρα της μεγάλης ρήξης ή της ταπεινωτικής ήττας…Και στην μία και στην άλλη περίπτωση – ειδικά στην πρώτη- το χρηματιστηριακό περιβάλλον θα είναι εξαιρετικά αφιλόξενο…Μεγάλος πρωταγωνιστής θα εξακολουθήσει να είναι η μεταβλητότητα. Σε όσους δεν έχουν τα ανάλογα αντανακλαστικά, συστήνεται η αποχή. Σε όσους νομίζουν ότι τα έχουν, συστήνεται και πάλι …η αποχή !!!!
Αν και υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία η τεχνική προσέγγιση της αγοράς , έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η ανοδική αντίδραση τερμάτισε (?), με χειρουργική ακρίβεια στο επίπεδο διόρθωσης 23,6% του συνολικού πτωτικού κύματος από τις 1379 στις 708 μον.
Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, η υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 818 μον. ( 61,8% του ανοδικού ΑΒ) , αποτελεί αρνητική εξέλιξη καθώς «αφυπνίστηκε» το σενάριο των 666 μον., που εξακολουθούμε να θεωρούμε μάλλον αναπόφευκτο , αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας.
"...Οι 889.62 μονάδες για τον ΓΔ, αποτελούν την απαρχή προεξόφλησης του σεναρίου ενός Grexit. Όσο διατηρείται κάτω από αυτές, οι επενδυτές θα έχουν ακόμη στο…μπροστά μέρος του μυαλού τους την αυξημένη πιθανότητα αυτού. Μπορεί η ποσοστιαία άνοδος των τελευταίων ημερών να ενθουσίασε αρκετούς (τυχερούς) επενδυτές, η διάσπαση όμως των 889.62 μονάδων είναι αυτή που θα σηματοδοτήσει ότι το παραπάνω σενάριο μεταφέρθηκε πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού...."
Την εκτίμηση αυτή του κ. Ευθυμίου ( Amadalia ) , έρχεται να επιβεβαιώσει και η αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ), στο εβδομαδιαίο γράφημα … Πράγματι , είναι μία κρίσιμη αντίσταση που ενδεχόμενη υπέρβασή της ( με εβδομαδιαίο κλείσιμο) θα σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις στο Εθνικό μας ζήτημα ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου