Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

The mouse that roared .....( ΒΑΣ.ΜΑΡΚΑΚΗΣ )


Οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι γνωστές ….τις χωρίζει άβυσσος από εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε στην νέα κυβέρνηση αν μη τι άλλο ότι, ήταν συνεπέστατη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις , γεγονός σπάνιο για τα Ελληνικά ειωθότα ….Όμως δεν καταλαβαίνω τον ρατσισμό της αναφορικά με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έναντι εκείνων του ιδιωτικού τομέα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον ρατσισμό της αναφορικά με την άμεση μισθολογική αποκατάσταση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας , όταν υπάρχουν εκατομμύρια συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε καν την «πολυτέλεια» , έστω και ενός πενιχρού μισθού όπως εκείνοι….
Όμως οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ότι, ο αγώνας της για την αναδιάρθρωση του χρέους -πάση θυσία-, είναι και λογικός…. και δίκαιος ….και επιβεβλημένος !!! …. Όσο το χρέος μας δεν είναι αποπληρώσιμο , θα επικρέμεται στο διηνεκές ο κίνδυνος της χρεοκοπίας , γεγονός που θ’ αποτρέπει κάθε σοβαρό εγχώριο ή ξένο να επενδύσει στην χώρας μας ….Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι η ικανή και κυρίως η αναγκαία συνθήκη για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

 Ήταν τραγικό λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης να το θεωρήσει (ξαφνικά) – για μικροπολιτικές σκοπιμότητες – βιώσιμο….Ήταν το μοιραίο της λάθος …Οι Ευρωπαίοι αφού την στράγγισαν σαν λεμονόκουπα, την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων… Την κρισιμότερη ώρα, -εκείνη των εκλογών-  της τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια της ….Θεώρησαν σκόπιμο, ότι όποια παραχώρηση σκοπεύουν να κάνουν, ότι έχουν να δώσουν, να το διαπραγματευτούν με την νέα κυβέρνηση…
Ανάμικτα τα συναισθήματά μου…. Δεν σας κρύβω ότι η τακτική της κατά μέτωπο σύγκρουσης με τους δανειστές μας με φοβίζει ….είναι νωπό το παράδειγμα της Κυπριακής δημοκρατίας …η επαναστατική γυμναστική διήρκεσε μόλις λίγες ώρες….ταπεινωμένη , «συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»..….Από την άλλη πάλι , αισθάνομαι λίγο περισσότερο υπερήφανος σαν Έλληνας απ’ ότι αισθανόμουν την περασμένη Κυριακή. Αισθάνομαι λίγο περισσότερο αισιόδοξος ….απ’ ότι πριν από μία εβδομάδα…
Η Ελλάδα  βρίσκεται σε πόλεμο , με πολλά ανοικτά μέτωπα….Η μάχη άνιση, η κατάληξή της αμφίβολη ….Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην νέα κυβέρνηση  να πετύχει, καθώς το ταξίδι αυτό  θα είναι χωρίς επιστροφή….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου